Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 Av Lars och Berit Paulsson lagadfi C
blir somrigt lätt bjudmctt Helstekt kött i tunna skivor smakar härligt till nykokta primörer. Lika gott att servera varmt som kallt. Till dessert bjuder vi på en paj med smak och doft av sommar; jordgubbar i ett sprött pajskal fyllt med gräddig fläderblomskräm Pajskal och kräm går bra att förbereda men fyll inte pajen förrän precis innan den ska serveras. UGN STEKT BIFF MED KAPRIS - DRE SS ING FÖ R 4 PERSONE R 1 hel bit utskuren biff, 500-600g 1 tsk salt 1 krm vitpeppar SÅS: 1 msk senap, gärna fransk V2 dl olja V2 dl vatten 2 msk hackad gräslök 2 msk kapris GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 125°. 2. Lägg köttet på ett ugnsäkert fat. Salta och peppra. Sätt in en köttermometer. 3. Stek köttet i ugnen tills innertemperaturen är 60°. Ta ut och låt det vila i ca 15 minuter. 4. Lägg senapen i en skål och vispa i oljan, lite i taget. Vispa i vatten, gräslök och kapris. 5. Skär upp köttet i Vi cm tjocka skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över såsen. Sen era köttet direkt eller låt det kallna. Kokt färskpotatis och lättkokta grönsaker är gott till. JORDGUBBAR MED FLÄDERBLOM SKRÄM FÖ R 6 PERSONER 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 2 msk socker 100 g smör 2 msk vatten KRÄM : 1 dl vispgrädde V2 dl outspädd fläderblomssaft 2 msk maizenamjöl 2 äggulor 2 msk socker 1 dl vispgrädde V2 liter jordgubbar ev citronmeliss GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 225°. 2. Hacka ihop havregryn, mjöl, socker och smör. Rör i vattnet och arbeta ihop till en deg. 3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter). Låt degen vila i kylskåp i 15 minuter. 4. Blanda grädde, saft, mjöl, äggula och socker i en kastrull. Låt det sjuda på svag värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt den kallna. 5. Grädda pajskalet i ugnen i ca 15 minuter. Låt det svalna. 6. Vispa grädden och rör ner den i den kalla krämen. Bred ut krämen i pajskalet. 7. Rensa och dela jordgubbarna. Lägg dem i pajskalet. Garnera ev med citronmeliss.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32