Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Att det ska vara några salladsblad på
tallriken som zucchiniskivor och gratinerad chévre läggs på är så självklart att det inte behöver stå i receptet, tycker Malin och Lotta. ZUCCHINI MED GRLLL/AD CHEVRE FÖ R 4 PERSONE R 2 stora eller 4 små zucchini 1 dl olivolja V2 dl vinäger timjan, salt och peppar efter smak 4 rejäla skivor chévre (fransk getost) 4 tsk honung 4 tsk sesamfrön GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Skölj zucchinin. Skär den i tunna skivor på längden med en osthyvel. Blanda olja, vinäger, timjan, salt oeh peppar. Häll det över zueehiniskivorna. Låt stå oeh dra i minst en timme. 3. Lägg ehévreskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Häll honungen över skivorna och strö på sesamfröna. Gratinera dem några minuter i ugnen. 4. Fördela zucchinin på tallrikar och lägg den gratinerade chévren ovanpå. Garnera gärna med lite färsk timjan. ing. Inspiration hämtas från Mcdelhavsköket. Menyn består ofta av kalla soppor, matiga sallader med potatis och rejäla portioner med till exempel lammbiffar och couscous. I Formats kök används färska örtkryddor lika självklart som salt och peppar. Favoriterna är färsk basilika och rosmarin. Men varken Malin eller Lotta krånglar till det för sig. Idéerna kommer ofta när de står i köket och provar sig fram. Kravet på rationalitet föder ofta kreativitet. Att kalljäsa brödet över natten är både enkelt och smidigt och så blir det ett ljuvligt gott bröd. Malin och Lotta bakar allt bröd. De bruna knäckiga kakorna älskas av många gäster. Format har fått rykte om sig att servera ett grönt och nyttigt kök, men krögarduon poängterar att de inte alls tänker på kalorier.
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32