Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 Av Tony Wallin Foto: Pepe Nilsson ts
k .me sma, Marlnader och spännande kryddor ger grillfesten en exotisk smak. Inspiration har vi fått från bl a Främre Orienten där man serverar grillspett i vart och vartannat gatuhörn; shish kebab och shish köfte kan man knappast undgå där. Men så är det verkliga läckerheter. Det är också den helgrillade entrecoten, som här har fått smak från Mexiko. GRUXAD ENTRECÖTE FÖ R 6 PERSONE R 1 kg entrecote i bit 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1 dl farskpressad saft av lime eller Vi dl farskpressad saft av citron 1 tsk kajennpeppar salt, svartpeppar tortillas eller tunnbröd strimlad rödlök mild chilifrukt, t ex mild feferoni gräddfil, gucamole (avokadoröra) GÖ R SÅ HÄR : 1. Pressa vitlöken. Blanda med olja, lime-/citronsaft samt kajennpeppar. 2. Lägg köttet i dubbla 3-liters plastpåsar. Häll i marinaden. Pressa ur luften. Knyt. 3. Marinera köttet 1-2 dygn i kyl. Vänd påsen några gånger. 4. Ta upp och torka köttet. Salta och peppra runt om. Grilla högt över glöden, så att köttet inte bränns. Ett knep för att få det jämnt grillat är att lägga aluminiumfolie över köttstycket. 5. Låt köttet vila i 10 minuter i smörpapper innan det skärs upp. 6. Sen era gärna på mexikanskt sätt i rullar av tortillas/tunnbröd med lök, chili, gräddfil och kanske lite guacamole. GUACAMOLE FÖ R 6- 8 PERSONE R 1 burk krossade tomater å 400 g 1 gul lök 1 liten vitlöksklyfta saften av 1 lime 2-3 droppar tabasco 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 4-5 mogna avokador GÖ R SÅ HÄR : 1. Häll spadet av tomaterna. Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. 2. Rör samman detta med limesaften och kryddorna. Smaka ev av med ytterligare tabasco. 3. Skala, kärna ur och mosa avokadon med en gaffel. Rör ner i lök/tomatröran. 4. Har du tillgång till färsk koriander så hacka gärna ner några kvistar i guacamolen. Tips! Guacamolen bör tillagas precis innan den ska serveras. Om den behöver vänta på gästerna så låt kärnorna ligga med och täck noga med plastfilm.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32