Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 -Vi vill servera mat som man mår bra
av. Ska det vara socker och smör i något recept så använder vi det. Några lightprodukter kommer vi aldrig att ta in i vårt kök, slår Lotta fast. Att vara två unga tjejer bland nästan idel manliga krögare tycker varken hon eller Malin är så märkvärdigt. Kanske beror det på inställningen "tjejer har alltid lagat mat, för oss är det mer vardag". Mat är lust och glädje men också mycket slit. Som småbarnsförälder har Lotta ofta dåligt samvete för att tiden med familjen inte räcker till. Malin ser sin sambo mest på lediga söndagar. Arbete och fritid flyter samman. Öppet sex dagar i veckan, många kvällsbeställningar och 3V2 anställda kräver sina insatser. Men tillfredsställelsen över att göra något eget är stark. Att det går så bra att driva krog ihop beror på att "vi komplettar varandra så bra", tycker tjejerna. Under våren fick de ta emot hedersdiplom från gourmetsällskapet Lilla Sällskapet. Berömmet sporrar. Idéerna är många. Planer finns t ex på att kompostera utanför köksdörren och bakom ena gaveln vill krögarduon anlägga en örtagård. FYLLDA RÖDLÖKSBRÖD FÖ R 4-6 PERSONE R 25 g jäst 5 dl fingervarmt vatten V2 msk salt 2 msk olivolja 1 liter vetemjöl FYLLNING : 3 rödlökar + smör till stekning 3-4 rejäla kvistar rosmarin grovsalt GÖ R SÅ HÄR : 1. Blanda jäst, salt olivolja och vatten i en bunke. Rör ner mjölet och arbeta ihop degen. Låt den jäsa under bakduk i minst 1 timme. 2. Skala och strimla rödlöken. Bryn löken i smör och låt svalna. 3. Sätt ugnen på 200°. 4. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock rundel. Fördela rödlöken jämnt över degen, spara lite till garnering. Rulla ihop degen till en kon' och vrid den ett par varv. Forma degrullen till en krans. 5. Strö lite av den frästa löken på ovansidan av brödet. Stick även in rosmarinkvistarna i brödet. Strö slutligen över lite grovsalt. Lägg på smord plåt. 6. Grädda brödet i 30^15 minuter. Fast ännu så länge räcker inte tiden till. I sommar håller dessutom Format sängt under juli månad. Då åker Malin till Skåne och Gotland. Lotta tar med sig familjen ut till mamma och pappa i Mariefred. Även krögare vill njuta av den svenska sommaren. FYLLDA HAVREKORGAR 6 STYCKEN DEG : 75 g smör 2 msk socker V2 dl havregryn 1 dl vetemjöl FYLLNING : 1 vaniljstång 1 V2 dl créme fraiche V2 dl kesella gourmet skalet av 1 citron 2-3 msk socker GÖ R SÅ HAR : 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda smöret med socker och havregryn. Rör i mjölet, lite i taget, tills degen håller ihop. Tryck ut degen i mazarinformar och grädda i ca 15 minuter. 3. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur kärnorna. 4. Vispa créme fraichen tjock. Blanda med kesella, vaniljkärnorna, citronskalet och sockret. 5. När degkorgarna svalnat, knacka ur dem ur formarna. 6. Fyll korgarna med krämen. Garnera gärna med färska bär, t ex jordgubbar.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32