Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 AV TONY WALLIN lle r potatis . Smakp
rov i varj e nummer av Buff é LAM BADA MED BAR-B-Q-SÅS FÖR 4 PERSONER 8 lambada- elle r annan stark grillkorv 4 bakpotatisar BAR-B-Q-SÅS: 2 vitlöksklyfto r 1 dl stark chilisås 1 dl bostongurka 1 tsk chilipulver 2 krm grovmalen svartpeppa r 1 dl créme fraiche GÖR SÅ HÄR: 1. Värm ugnen till 225°. 2. Tvätta potatisarna, picka skalen med en gaffel. Ugnsbaka potatisarna i 50-60 minuter, eller mikra i 12-14 minuter. 3. Skala och pressa vitlöken. Blanda med övriga ingredienser till såsen. 4. Grilla korvarna. Servera med såsen och potatisen, gärna med en stor klick smör i varje potatis. KAPRISJARPAR MED GURKSÅS FÖR 4 PERSONER 400 g nötfärs 4 msk havregryn 1 dl vatten 2 tsk soja 2 krm vitpeppa r 1/2 dl finhackad lök 3-4 msk kapris 2 slanggurkor 3 dl vatten 1 buljongtärning 2 tsk konc . citronsaf t Här VARDAGS rings riktiga och sis t inte kostar Lisens pytt ( 4 port.) Skala 5-6 rödbetor, 3-4: morötter och 1 rödlök. Skär detta i små tärningar. Strimla 2-3 stjälkar selleri. Fräs alltsammans i margarin. Krydda med Vi tsk salt och 8-10 kryddpepparkorn. Tillsätt 1 Vi dl vatten. Låt småputtra ca 10 minuter. Servera med hackad persilja och en sås på 2 dl créme fraiche smaksatt med 1-2 grovrivet äpple och Vi msk riven pepparrot. Spättafrestelse ( 4 port.) Tina 500 g fryst spättafilé. Lägg fisken på en skärbräda. Salta och peppra lätt. Lägg på en klick räkost och klipp gräslök över. Vik ihop filéerna till börsar. Lägg dem i en låg, vid gryta typ traktörpanna lite omlott. Tillsätt ca 1 Vi dl fiskbuljong av tärning och 1 dl créme fraiche. Koka i 10-12 minuter. Servera med ris. Pastagratäng med bacon ( 4 port.) 1 msk finhackad dill 2 msk gräddfil 2 tsk maizena GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda havregryn, vatten, soja, peppar, lök och kapris i en bunke. Låt stå i 5-10 minuter. Blanda med färsen. 2. Forma 8-12 avlånga järpar eller stora köttbullar. 3. Skala gurkorna. Dela dem på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked. Skär gurkorna i 4-5 mm tjocka skivor/bitar. 4. Ta undan 1-2 dl gurkbitar, lägg resten i en kastrull. Häll över buljongen och citronsaften. Lägg ner järparna. Koka upp. Sjud sen i 5-6 minuter under lock. 5. Ta upp järparna. Tillsätt dill, gräddfil och maizena. Mixa detta till en slät sås. Häll tillbaka i kastrullen. Koka upp under omrörning. Lägg ner järparna och gurkbitarna. Låt sjuda några min under lock tills järparna är genomkokta. Koka 4 portioner pasta. Strimla 2 paket bacon å 140 g. Strimla 1 purjolök. Strimla 2-3 morötter. Fräs bacon i sitt eget fett. Tillsätt grönsaksstrimlorna och låt dem fräsa med. Pressa i 2 vitlöksklyftor. Tillsätt 2 dl vitt vin och Vi dl tomatpuré. Krydda med 1 lagerblad, V2 tsk timjan, V2 krm kajennpeppar, V2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Lägg hälften av pastan i en ugnssäker form. Häll på baconröran. Täck med resten av pastan. Strö ca 1 dl parmesanost över. Gratinera ca 15 minuter i 225°C. Medelhavssoppa ( 4 port.) Strimla 2 paprikor och fräs några minuter i margarin. Strö på 3 msk vetemjöl och späd med 1 liter fiskbuljong. Krydda med 1 tsk fänkål, 2 tsk saft av citron, 3 msk tomatpuré och 1 krm vitlökspulver. Låt soppan koka upp. Tillsätt 400 g fiskfilé skuren i stora kuber. Låt koka i 5-10 minuter. Tillsätt en burk musslor med spad a 225 g. Klipp mycket dill över. Parmaklubbor med pasta ( 4 port.) Tina 1 paket kycklingklubbor, ca 1 kg. Skär ett längsgående snitt i varje lår. Peta in en bit parmaskinka och en skiva ost i varje. Fäst med tandpetare. Stek i olja. Salta och peppra. Späd med 1 dl hönsbuljong. Koka i ca 10 minuter. Vänd köttet några gånger under tiden. Servera med bandspagetti och sallad. Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32