Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 AV BERIT PAULSSON FOTO: LARS PAULSSO
N i fransk Här går jag genvägen över färdiggrill ad kyckling och bjuder på en gryta med traditionella smaker från Bourgogne. En mustig och lättlagad middag som kan stå klar på bordet på en kvart. Man kan förstås också steka sin kyckling själv i ugnen och sedan lägga ner den i grytan. Glass med en kryddig apelsinhonungsås samt gärna några fräscha frukter passar bra att avrunda med. Gör såsen före middagen så hinner den svalna av lagom till det är dags för desserten. BURGUNDISK KYCKLING FÖ R 4 PERSONE R 1 stekt eller grillad kyckling 100 g tärnat bacon 250 g schalotten- eller smålök 2 vitlöksklyftor 200 g champinjoner 1 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 dl rött vin 2 dl hönsbuljong ev 1 tsk maizena GÖ R SÅ HÄR : 1. Dela kvcklingen i bitar. Skala löken och vitlöken. Dela lök och champinjoner om de är stora. 2. Fräs fläsk, lök, vitlök och champinjoner i en låg vid gryta. 3. Rör i tomatpuré och timjan. Späd med vin och buljong. 4. Lägg i kycklingbitarna och låt dem småkoka ca 5 minuter. Red ev med maizena utrört i lite kallt vatten. 5. Servera med kokt pasta eller klyftpotatis. 10 GLASS MED APELSINHONUNGSÅS FÖ R 4 PERSONE R 1 dl flagad mandel 1 dl honung rivet skal av 1 apelsin 1 msk pressad apelsinsaft V2 tsk kardemumma V2 liter vaniljglass GÖ R SÅ HÄR : 1. Lägg mandeln i en kastrull och hetta upp den. Låt mandeln rosta tills den är ljusbrun och rör om hela tiden. 2. Ta kastrullen från plattan och rör i honung, apelsinskal, apelsinsaft och kardemumma. 3. Låt såsen svalna. 4. Skeda upp glassen och häll över såsen. 5. Servera med frukt, t ex kiwi, physalis och kumquats.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34