Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 STRÖMMING I UGN CA 6 PORTIONER/FYLLNI
NG Det viktigaste när det gäller strömmingsrecept är att strömmingen är så färsk som möjligt. Färska örter kan vara dyra så här års, byt då ut basilikan mot torkad oregano. Persilja och dill kan man hitta till bra priser året runt. Gräslöken kan man utesluta, ta i så fall mer purjolök. FÖR 6 PERSONER 1 kg strömmingsfilé 3-4 dl vispgrädde sal t och målen vitpeppar TOMATFYLLNING 4 finhackade tomater (ev skållade och skalade) 2 msk tomatpuré 2 msk chilisås 4 pressade vitlöksklyfto r 2 dl färska basilikablad eller 4 msk torkad oregano 2-3 dl plockad persilja 4-5 msk mjukt smör eller 2 msk olja KAVIARFYLLNING 2 dl kaviar 2 dl finhackad purjolök 2 dl finhackad gräslök 2 dl finhackad dill 4-5 msk mjukt smör eller 2 msk olja ANSJOVISFYLLNING 2 små burkar ansjovis- eller sardellfiléer, fin t hackade 2 msk hackad kapris 2 msk dijonsenap 3-4 pressade vitlöksklyfto r 2 ts k worcestersås eller annan sötaktig kryddsås 4-5 msk mjukt smör eller 2 msk olja GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Platta ut filéerna och salta lätt. 3. Rör ihop fyllningen och lägg en klick på varje strömming. 4. Peppra och rulla ihop filéerna. Lägg dem tätt i en ugnssäker, smord form. 5. Häll på grädden och låt stå i ugnen ca 20 minuter. FRYS IN Strömmingen ska kallna innan den fryses in i portionsformar. Låt den inte vara fryst mer än 1 månad. Ta ut formen ur frysen på morgonen och ställ den i kylen. Tinar på 3-4 timmar. Sedan är det bara att värma strömmingen ca 15 minuter i ugnen, 200°C.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34