Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 HEAVENLY HERO SUB 4 minibaguetter 15
0 g salami 150 g prosciutto (kan ersättas av kokt skinka) 8 skivor cheddarost (hels t amerikansk) salladsblad tomatskivor DRESSING: 11/ 2 dl majonnäs 2 tsk italiensk salladskrydda 1 krm vitlökspulver 10 gröna, kärnfria oliver GÖR SÅ HÄR: 1. Hacka oliverna fint. 2. Blanda samman majonnäs, kryddor och hackade oliver. 3. Skär av locket på baguetten. Lägg på salladsblad och tomatskivor. Lägg 2 cheddarskivor på varje smörgås. Fördela salami och prosciutto på mackorna. 4. Toppa med dressingen. Lägg på locket. Svep i silkespapper. fortsättning från sid 13 I USA brer man inte matfett på brödet till subs och wrappers. Man använder en dressing, ofta majonnäsbaserad, för att få mackan saftig. Hellmanns Mayonnaise heter den klassiska smörgåsmajonnäsen. Den finns nu också i välsorterade affärer i Sverige. Men det går lika bra med vanlig svensk majonnäs som är lite smakrikare. Enligt de amerikanska recepten ska det vara 2 msk ljus vinäger i i 1/2 dl majonnäs. Vinägern kan vi utesluta eftersom Hellmanns är lite mildare i smaken än vår svenska majonnäs. För att kunna fylla dina subs måste du skära ut ett lock överst. Tänk dig att du ser baguetten från ena änden. Skär efter en tänkt trekant med spetsen nedåt, sa far du det rätta stuket. För att få tortillabrödcn till dina wrappers mjuka och smidiga, kan du steka dem i lite olja i stekpannan. Är du sparsam med fett, prova att värma bröden i mikrougn. Att svepa in pålägget i ett brödpaket är inte så svårt. Tänk en linje tvärs över den runda tortillan. Lägg fyllningen ovanför linjen. Vik upp så att pålägget täcks till hälften av bröd. Vik in sidorna och du har en behändig liten ficka till pålägget. SALAMI & TURKEY WRAPPER 4 tortillabröd strimlad isbergssallad 3 stjälkar seller i 150 g salami 150 g rökt kalkonbröst färsk basilika DRESSING: 4 bitar soltorkad tomat i olja 1 dl majonnäs 1 msk pesto (köp på burk elle r se recept ) GÖR SÅ HÄR: 1. Finhacka den soltorkade tomaten. 2. Blanda samman majonnäs, pesto och tomathack. 3. Lägg sallad och strimlad selleri på tortillabröden. 4. Finstrimla salami och kalkonbröst och fördela ovanpå salladen. 5. Lägg en klick dressing på varje bröd och svep in fyllningen. Garnera med färska basilikablad. PESTO 1 kruka färsk basilika 2 vitlöksklyfto r 1/2 msk pinjenötter (kan ersättas med sötmandel) 2 msk olja 1 msk riven parmesanost GÖR SÅ HÄR: 1. Kör basilika, vitlök och pinjenötter i mixer. 2. Tillsätt oljan droppvis. 3. Blanda ner parmesanosten.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34