Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 JORDNÖTSSÅS : 100 g rostade jordnött
er olja till stekning, helst jordnötsolja 1 vitlöksklyfta Vi-l chili 2 msk finhackad lök 4 dl kokosmjölk (1 burk) 2- 3 msk brun farin V2-I msk söt soja V2-I tsk citronsaft GÖ R SÅ HÄR : 1. Mixa alla torra ingredienser till marinåden. Hetta upp oljan i en högkantad panna. Bryn kryddmixen till gyllengul färg. Tillsätt kokosmjölken. Sjud till en simmig konsistens. Låt svalna. 2. Skär köttet i tärningar (2 cm). Marinera i minst 2 timmar, helst 1 dygn. 3. JORDNÖTSSÅS: Fräs jordnötterna gvllenbruna, eller fritera dem (original). 4. Finhacka vitlök och chili. Låt det och löken fräsa med mot slutet. Mixa med lite av kokosmjölken till en slät sås. 5. Tillsätt resten av ingredienserna. Sjud försiktigt i 1 timme. Rör då och då. 6. Trä köttbitarna på små spett. Grilla eller stek dem runt om. Marinaden kan också kokas upp och användas som dippsås. Köttet kan också kokas i marinaden, det får då extra mycket smak. 7. Servera köttet med jordnötssåsen samt ris och gärna några grönsaker.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34