Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 B I L L I 6 A V E C K A N En matsede
l från ICA Provkök med lättoch snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. MÅNDAG Sportlovstortill a (4 port ) Skölj, kärna ur och strimla i paprika. Skala 1-2 morötter och i gul lök. Riv morötterna grovt och skiva löken. Strimla ca 400 g falukorv. Fräs det gröna och korven i 1-2 msk olja. Salta och peppra. Tillsätt 1 burk (400 g) krossade tomater utan spad och låt puttra i 5-10 minuter. Lägg ut fyra runda tortillabröd på arbetsbänken. Lägg på korvröran och vik ihop till strutar. Servera gärna med morotsstavar. TISDAG Teriyakifisk (4 port ) Skölj och strimla 3-4 salladslökar. Lägg dem i en låg vid panna. Tillsätt 2 burkar fiskbullar i buljong å 375 g. Strö över 1 krm peppar och tillsätt ca 1 dl terivakisås. Låt småkoka ca 5 minuter. Skär ananasringar från burk (ca 220 g) i bitar. Stoppa ner bitarna i grytan och häll på ca 1 dl ananasjuice. Låt grytan bli varm. Strö på hackad persilja och servera med ris. ONSDAG Hamburgare me d salsa fresca (4 port ) Skölj och tärna 1 stor tomat, gärna bifftomat. Skala, kärna ur och tärna 1 avokado. Skölj och strimla 2 salladslökar. Blanda med 1 tsk stött koriander, 1 msk saft av pressad citron, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Rör till sist ner 1/2 dl chilisås. Tina t 4 hamburgare och stek dem enligt förpackningens anvisning. Servera hamburgaren med bröd och salsa fresca. TORSDAG Sellerisoppa (4 port ) Skala ca 600 g rotselleri och skär i små bitar. Skölj och strimla 1 purjolök. Fräs selleri och lök i 1-2 msk olja. Tillsätt 1-2 grönsaksbuljongtärningar och 1 liter vatten. Låt koka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och 1-2 tsk pressad citronsaft. Rör ner 2 dl créme fraiche. Ge soppan ett uppkok. Strö ev över fint strimlad stjälkselleri. Varma dubbelmackor med ost och skinka är gott till soppan. A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r ICA Provkö k Foto : Jann e Hansso n FREDAG Pann a å la sardin e (4 port ) Vispa samman 6 ägg och 4 msk vatten. Krydda med 1/2 tsk salt. Skölj och strimla 1/2-1 purjolök. Skölj och tärna 1 tomat. Smält lite matfett i en stekpanna. Häll i omelettsmeten och låt den stelna något. Strössla över purjoringar och tomattärningar. Lyft i omelettsmeten under tiden så att all smet stelnar. Fördela 1 burk (125 g) skinn- och benfria sardiner i tomat ovanpå och klicka över ca 100 g mjukost. Servera med hackad persilja och bröd till.
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34