Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Lätt på alla sätt Koka upp vatten oc
h salt. Mängden beror på fiskens vikt. Mät fisken (hel, bit eller filé) med fiskstickan, läs av "koktiden". Dra kastrullen från värmen. Lägg i fisken. Låt den ligga i, under lock, angiven tid. Ta upp med hålslev och servera. Del 7 GÖSFILÉ MED TOMATSÅS FÖ R 4 PERSONE R 600-70 0 g gösfilé, stora filéer salt till kokningen TOMATSÅS : 3- 4 schalottenlökar 4 tomater 1 msk tomatpuré Vi msk vinäger Vi msk socker 2 0 basilikablad salt, peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och dela löken i mindre bitar. Grovhacka tomaterna. 2. Mixa lök och tomat med tomatpuré, vinäger och socker i mixer/matberedare till en slät sås. 3. Koka upp såsen. Varmhåll den till serveringen. 4. Koka upp 3 liter vatten med 4 msk salt. Mät filéerna med fiskstickan; är de 1 cm tjocka blir "koktiden" 3 minuter, är de 2 cm tjocka blir "kokriden" y minuter. 5. Dra kastrullen med det kokande vattnet från värmen. Lägg ner filéerna. Lägg på locket, låt stå så enligt den angivna "koktiden". Ta upp. 6. Grovhacka basilikabladen. Vänd ner dem i såsen. Servera med kokt potatis. LAXKOTLETT MED AVOKADO FÖ R 4 PERSONE R 4 laxkotletter å ca 175 g salt till kokvattnet AVOKA D O RÖRA : 2 mogna avokado 2 lime eller 1 citron 1 dl sweet chilisås (thaisås) GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala, kärna ur och grovhacka avokadorna. Pressa lime/citron över avokadohacket. Vänd runt. Låt marinera tills fisken är klar. 2. Koka upp 3 liter vatten med 4 msk salt. Mät kotletterna med fiskstickan; är de 2 cm tjocka blir "koktiden" 8 minuter, är de 3 cm tjocka blir "koktiden" 10 minuter. 3. Dra kastrullen med det kokände vattnet från värmen. Lägg ner laxkotletterna. Lägg på locket, låt stå så enligt den angivna "koktiden". Ta upp. 4. Blanda sweet chilisåsen med avokadohacket. Servera med tex glasnudlar eller ris, gärna jasminris. För att få extra färg, krvdda med gurkmeja.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34