Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 i • Prisinformation i butik kallar vi
det. Förr betydde det prislappar. Det gör det inte så ofta längre, åtminstone inte när det gäller matvaror. Nu är det hylletiketter, prisfrågeterminaler, prisskyltar och kvitto med utförlig information om varuslag och pris. För några år sedan, när hylletiketterna och datakassorna blev vanliga, gick debatten het om systemet. Mycket handlade om att ändra vanor. Erfarenheten har visat att fördelarna överväger. Bl a får kunden ett betydligt bättre kassakvitto. Vi slipper också fördyringen som manuell prismärkning med prislappar på varorna innebär. Men vi är medvetna om att det ändå finns problem. Främst när det gäller överensstämmelsen mellan priset i kassan och på hyllkanten. ICA-handlarna drar nu igång en satsning för att ytterligare förbättra rutinerna. Läs mer om det på sid 28. Självklart ska ni kunder kunna lita på att ni betalar rätt pris för varorna! Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlamas AB Trende r så * t o a AV TONY WALLIN Ett stort fång tulpaner på bordet, då vet vi att den efterlängtade våren är på väg. Kanske är det anledningen till att tulpanen är vår mest köpta snittblomma; den symboliserar vår hyllning till våren! Försäljningslistan toppas av Monte Carlo, Prominence och Blenda, klassiska sorter som passar bra i Aaltovasen. Betydligt trendigare är papegojtulpanen, älskad eller avskydd. På bilden ser vi ett arrangemang som för tankarna till ett 1600tals stilleben. Och ska man vara tulpantrendig så kan man göra ett sådant eller helt enkelt blanda tulpaner med andra snittblommor eller gröna kvistar. Kombinera med t ex brudslöja, grå eucalyptus, margeriter och ranunkler. Det gröna kan vara läderblad, skir asparagus och murgröna. Eller varför inte blanda med några kvistar knotig ormhassel? Låt fantasin stvra. Snart är det vår! • * • • • • • » • • • • .5 • • • « 1 1 1 • • • • • • • ••••••••• • LÖSNUMMERPRIS: 2 0 KRONOR. INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FÅR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD I Chefredaktör: Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsassistent : Richard Carlsson. Annons : Lennart Carlsson, 021-194 2 31. Håkan Sjöstrand, 08-58550000 . Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630 , 113 8 4 Stockholm. Tel: 08-728 23 00 . Fax: 08-728 23 37. E-post: Tonv Wallin@publ.ica.se Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Tryckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring: 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . ott • Kokt fisk. Smaka på orden, inte låter det speciellt gott. De flesta av oss har nog liknande dåliga erfarenheter av den kokta varan. Tyvärr! Och jag menar verkligen tyvärr. Kokt fisk är faktiskt en delikatess. Men givetvis krävs det att den kokas rätt så att fisken får ett lagom tuggmotstånd, kanske kan vi kalla det al dente, som vi gör för pastan. Sedan gäller det att krydda rätt och välja spännande tillbehör. Med den nva fiskstickan, se sid 24, lovar jag att det är busenkelt att koka fisk. Metoden är inte ny, de flesta kockar använder sig av den; alltså att koka upp salt och vatten, ta kastrullen från värmen, lägga i fisken, lägga på lock och låt fisken tillagas i det varma, avsvalnande vattnet. Exakt rätt tid som fisken ska ligga i kan du avläsa på fiskstickan. Snabbt, lättlagat, få kalorier och gott om proteiner samt vitamin A och D. Det är väl argument nog för att vi ska våga oss på att koka fisk. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Studenter lagar för frysen med grillkyckling mackor som i USA Subs&Wraps 10 13 17 Fransk gryta Klassiska soppor 20 24 28 Indonesiska såser Stefans enkla fiskrätter Lisbeth skriver om prisinformation Buffé CHEFREDAKTÖR TONY WALLIN 08-7282300 FRÅGOR OM ICA KUNDKORT 033-140040 RECEPTFRÅGOR ICA PROVKÖK 08-728 2400 (vardagar kl 09-11)
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34