Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 fortsättning från sid 20 2 minuter i
ett par msk matlagningsolja. Tillsätt i burk (avrunna) krossade tomater, 2 msk socker, 2-3 msk vinäger och 1 dl vatten. Koka upp. Häll i mixer och kör till en slät sås. Passera ev genom sil. Koka upp och smaka av med salt. Såsen ska ha en tydlig smak av ingefära, annars tillsätts mer. Passar att koka fisk eller fläskkött i. KRYDDSTAR K SOJASÅ S Skala och finhacka 2-3 schalottenlökar, 2-3 vitlöksklyftor och 1-2 cm färsk ingefära. Fräs det ett par minuter i matlagningsolja. Tillsätt 1 tsk målen svartpeppar, 2 msk brun farin. Fräs i 2 minuter. Tillsätt 6 kryddnejlikor, 2 krm muskot, 2 krm kanel samt 2 dl söt soja (t ex Ketjap) och 2 1/2 dl vatten. Lägg i nötkött, skuret i grytbitar, och koka försiktigt i 40 minuter. BALINESISK SÅS Dela 1-2 chilifrukter (40 g). Skrapa ur kärnorna och finhacka chilin. Skala och finhacka 2 vitlöksklyftor. Finhacka 1 stjälk citrongräs eller skalet av 1 lime eller 1/2 citron. Fräs detta i ett par msk olja. Grovhacka 2 tomater. Tillsätt dem samt 1-2 tsk målen koriander, 2 tsk brun farin, ev 1 krm räkpasta och 1 burk kokosmjölk å 400 g. Koka i 8-10 minuter, tills såsen tjocknat något. Mixa och passera ev genom en sil. Lägg ner kvcklingfiléer och låt dem småkoka i 20 minuter. SAMBA L Skala och finhacka 2-3 schalottenlökar och 2-3 vitlöksklvftor. Fräs detta ett par minuter i majsolja. Tillsätt 250 g hackade tomater, 2 finhackade röda chilifrukter, 2 finhackade röda paprikor och 1 msk brun farin. Koka i 15 minuter. Mixa och passera till en slät purc. Serveras kall till grillad fisk. FLÄSKKÖTT MED HONUNGSCHIEISÅS FÖ R 4 PERSONE R 600 g mört fläskkött HONUNGSCHILISÅS : 3 msk finhackad schalottenlök, 30 g V2 msk finhackad vitlök, 10 g 1 msk majsolja 1 tsk målen koriander, 5 g 1-2 röda chilifrukter, ca 40 g V2 citron eller 1 lime 1 dl honung IV2 dl vatten salt GÖ R SÅ HÄR : 1. Fräs schalotten- och vitlöken i oljan ett par minuter under omrörning. Tillsätt koriandern och fräs en stund till, utan att löken bränns. 2. Dela chilin, skrapa ur kärnorna. Finhacka chilin. Pressa saften ur citronen eller limen. 3. Tillsätt chili, citronsaft, honung och vatten i lökfräset. Koka upp, mixa ev såsen slät. Sjud såsen tills den tjocknar. 4. Smaka av med salt och ev mer citronsaft. 5. Skär fläskkottet i tärningar. Brvn dem försiktigt runt om. Eller koka köttet i såsen innan den kokats ihop. FISKFLLÉ MED GURKMEJASÅS FÖ R 4 PERSONE R 4 bitar fiskfilé å 150-200 g av tex stor torsk eller hälleflundra salt, peppar olja till stekning GURKMEJASÅS : 2-3 schalottenlökar eller V2 gul lök 2-3 vitlöksklyftor 2-3 cm färsk ingefara 1 msk majsolja 1-2 röda chilifrukter 1-2 msk gurkmeja 4 dl kokosmjölk (1 burk) GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och finhacka lök, vitlök och
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34