Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 BRÖDKRUTONGER MED OLIKA FYLLNINGAR C
A 24 STYCKEN 1-2 baguetter olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 250°C 2. Skär baguetten i cm-tjocka skivor och pensla med lite olivolja, kan uteslutas om man vill minska på fettet. Rosta i ugn tills de fått fin färg. 3. Klicka på en av de nedan föreslagna fyllningarna. TONFISKRÖRA 1 burk tonfisk i olja 3 sardeller 1 vitlöksklyfta 1 msk kapris 1 msk pressad citron 2 msk majonnäs 2 röda paprikor några kvistar persilja 1-2 msk kapris nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Häll av nästan all olja från tonfisken. Kör tonfisk, sardeller, vitlök, kapris, citron och majonnäs i matberedare till en ganska slät röra. 2. Sätt ugnen på "grill". 3. Skär paprikorna på längden 1 fyra delar, ta bort kärnor och stjälk. Lägg dem med skinnsidan upp på en ugnsplåt. 4. Grilla paprikorna i 8-12 minuter tills skinnet är svärtat. Lägg bitarna i en skål med kallt vatten. Skala och skär i strimlor. 5. Bred lite tonfiskröra på varje brödkrutong, garnera med en paprikastrimla, persilja och några kaprisbär. Mal lite svartpeppar över. RÄKSALLAD 500 g oskalade räkor 2 tomater 1 klyfta citron några blad färsk koriander några dillkvistar salt och färskmalen svart - peppar 1 dl matlagningsyoghurt några droppar tabasco 1 tsk chilisås GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka räkorna grovt. Skålla och skala tomaterna. Ta bort kärnorna och skaftfästet. Skär tomaterna i små tärningar. 2. Skär citronens fruktkött i små bitar och finhacka örterna. Blanda alla ingredienser, smaka av och krydda ev mer. Lägg en sked på varje krutong och dekorera med lite grönt. BRIE OCH TOMATPESTO 11/ 4 dl pinjenötter, ca 90g 8 soltorkade tomater i olja 2 vitlöksklyfto r 1 dl persiljeblad 1 dl basilikablad 11/ 2 dl färsk riven parmesanost, ca 60 g 2/ 3 dl olivolja 1 msk tomatpuré färskmalen svartpeppar några små basilikablad til l dekoration 400 g mogen brieost GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 250°C 2. Rosta pinjenötterna i 5-8 minuter, tills de tar färg. 3. Hacka tomaterna, vitlöken och örterna fint. Blanda med oljan, parmesanosten och tomatpurén. Krydda. 4. Kantskär brieosten. Lägg en skiva på krutongerna och toppa med tomatpesto, pinjenötter och basilikablad.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32