Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 GOTT TILL PASK Påsken är en härlig ma
thögtid som inte innehåller så många masten. Här får du tips på några fräscha inslag som säkert platsar fint på ditt påskbord. Ett kul alternativ till de kokta äggen är att servera dem i form med en god fyllning. Den danska omeletten är en matig äggrätt. Lätt och fräscht är det med en sallad, en soppa och några goda tilltugg. Glad Påsk! Buffé 3/1007 AGG I FORM Till denna trevliga smårätt behöver man ugnssäkra portionsformar, 6-7 cm i diameter och ca 4 cm höga. FÖR 4 PERSONER 2 msk smör 1 dl vispgrädde 4-8 ägg salt och peppar FYLLNING 1: 8-12 räkor 1 msk hackad persilja 1 msk fint strimlad purjolök FYLLNING 2: 4 msk smörstekt spena t kryddad med muskot strimlad skinka FYLLNING 3: 1 hackad tomat 1 skiva fårost i bitar oregano GÖR SÅ HÄR: l .Sät t ugnen på 200°C 2. Smöra formarna med hälften av smöret och häll i 1 msk av grädden i varje form. 3. Sätt formarna i varmt vatten i en långpanna (vattnet ska gå upp 2 cm på formen). Ställ in pannan i ugnen och låt grädden bli het. 4.Ta ut pannan, lägg i fyllningen och knäck 1-2 ägg i varje form. Häll i resten av grädden och klicka på smöret. 5. Sätt pannan i mitten av ugnen och låt stå i 7-10 minuter. Äggen ska inte stelna helt, det blir godast så. DANSK OMELETT FÖR 4 PERSONER 4 äggvitor 4 äggulor 2 msk grädde 1 msk smör 1-2 tomater några skivor stekt bacon 2 msk klippt gräslök salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa äggvitorna hårt. Rör ihop äggulorna med grädden. Salta och peppra. Blanda försiktigt med äggviteskummet. 2. Smält smöret i en omelettpanna, häll i äggsmeten. För undan det som gräddas så att all smet blir gräddad. Omeletten ska vara lite krämig, stek den inte för länge. 3. Servera med skivade tomater, bacon och gräslöken. A V TIN A HELLBER G FOTO : LAR S PAULSSO N
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32