Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 B I L L I 6 A V E C K A N En matsede
l från ICA Provkök med lättoch snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. MANDAG Potatiskaka med bacon (4 port) Skala och grovriv 6 potatisar. Använd gärna matberedarens grova rivskiva. Skölj och strimla i purjolök. Blanda potatis och purjo i en lätt smord ugnssäker form. Vispa ihop 2 ägg, 2 dl mjölk och 1 dl riven ost med stark smak. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 1 tsk timjan. Häll över smeten i formen. Ställ in i ugn 225°c, ca 35 minuter. Bräck 1 paket bacon, ca 140 g, i panna eller lägg skivorna mellan ofärgat hushållspapper och stek i mikrovågsugn på full effekt i 2-3 minuter. Strimla bacon, strö det och hackad persilja över. TISDAG Kumminkål med korv (4 port) Strimla ca 400 g vitkål grovt och lägg i en grvta. Strö på 1/2 msk kummin. Tillsätt 3 dl buljong av tärning. Koka under lock ca 5 minuter. Skär 1-2 kötteller fläskkorvar i ca 2 cm-bitar. Stick ner korven i kålen och koka ytterligare 10 minuter. Servera med kokt potatis och lantbröd. ONSDAG Torskfilé i paprikasås (4 port) Halvtina 1 paket torskfilé, ca 400 g. Vänd blocket i 2 msk vetemjöl blandat med 1 tsk salt och 1/2 tsk krossad citronpeppar. Lägg fisken i en låg, vid gryta typ traktörpanna. Blanda 1/2 hackad röd paprika med 2 msk hackad gräslök, 1 fiskbuljongtärning och 2 dl matlagningsvoghurt. Späd ev med 1 dl mjölk om såsen ser tjock ut. Häll blandningen över fisken. Koka grytan ca 15 minuter. Servera med kokt pressad potatis och bönor eller ärter. TORSDAG Pasta med skaldjurssås (4 port) Koka ca 280 g penne enligt förpackningens anvisning. Tina ca 250 g krabbmixpinnar och skär dem i cm-stora bitar. Värm 1 msk olja i en kastrull och pressa ner 1-2 vitlöksklvftor. Tillsätt krabbmixbitarna och låt fräsa någon minut. Rör ner 2 dl créme fraiche, 1-2 dl mjölk, 3 msk chilisås, 1 dl finhackad dill och 1/2 tsk salt. Ge såsen ett uppkok. Servera med sallad. A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r ICA Provkö k Foto : Jann e Hansso n FREDAG Belgiska ägg (4 port) Hårdkoka 4 ägg. Vispa 2 dl vispgrädde. Tillsätt 1 msk fransk senap, 2 tsk maizena och 1/2 dl finhackad gräslök. Skala ca 500 g räkor. Vänd ner dem i gräddblandningen. Skala och dela äggen mitt itu. Lägg ägghalvorna i portionsformar. Fördela räkgrädden över. Strö över 1/2-1 dl riven parmesanost. Gratinera ca 10 minuter i 225°c. Servera med bröd och blandad sallad.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32