Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 Läsarnas favoriter Här kommer ytterl
igare ett par bidrag ur våra läsares digra samling med favoritrecept. Har du ett recept i dina gömmor som du skulle vilja förmedla till andra Bufféläsare så skicka det till Buffé, Mitt favoritrecept, Box 6630, 113 84 Stockholm. Publicerade bidrag belönas med 150 kronor, som sätts in på ditt konto, eller om du inte har något så får du ett ICA-presentkort. LÄCKER SKINKPAJ "Denna rätt är praktisk, den kan serveras till lunch, supé eller egentligen när som helst under dagen. FÖR 4-6 PERSONER 125 g smör 3 dl vetemjöl 3 msk vispgrädde 100 g rökt skinka 4 ägg 3 dl kaffegrädde 1 dl riven os t 1/2 tsk salt vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225-250°C. 2. Arbeta samman smör och mjöl. Häll på vispgrädden. Tryck ut degen i en slät kransform eller i en vanlig pajform, ca 26 cm i diameter, så att hela insidan täcks. Ställ formen i kylen i minst 10 minuter. 3. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda degen i 5-10 minuter. 4. Hacka skinkan och strö ut den i formen. Vispa samman ägg, kaffegrädde, ost, salt och peppar. Häll smeten i formen, grädda i ca 25 minuter. Låt kransen/pajen svalna innan den lyfts ur formen. Servera på runt fat med sallad och tomater som garnering." Irma Näsholm, Timrå VARM SMÖRGÅSTÅRTA "Här är en jättegod och ganska billig rätt som jag brukar bjuda mina vänner på. Den är väldigt uppskattad. Som kvällsmat räcker receptet till 2 personer och som enkel bjudning räcker det till 3-4 personer. 1 paket hönökaka, polarbröd elle r liknande 1 paket bacon, ca 140 g 1 liten purjolök 1 burk champinjoner ä 200 g elle r 150 g färska 1-2 dl créme fraiche 2 tomater salt , peppar citronpeppar riven os t GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Klipp baconskivorna i små bitar och finhacka purjon och champinjonerna. Stek bacon, purjo och champinjoner. Blanda det med créme fraiche och smaksätt med salt och peppar. 3. Fördela fyllningen på två brödskivor. Skiva tomaterna och lägg dem på det tredje brödet. Stapla till en tårta med tomaterna överst. Smaksätt med citronpeppar och strö över den rivna osten. För att tårtan ska bli sprödare, sätt den direkt på gallret i ugnen. Låt stå inne i ca 10 minuter eller tills osten smält. Servera genast med en läcker grönsallad." Lena Svärd, Landskrona
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32