Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 EAXMOUSSE MED VTNGELÉ Både kokt och
rökt lax i en perfekt forrätt till påskmiddagen. FÖR 4-5 PERSONER 150-175 g rensad kokt lax ca 200 g rökt lax 2 dl vispgrädde salt och peppar lite pressad citron 1 knippa dill 2 gelatinblad VINGELÉ: 2 dl torrt vitt vin Vi tsk salt 2 gelatinblad GÖR SÅ HÄR: 1. Mal all kokt lax och hälften av den rökta laxen fint i kvarn eller matberedare. Arbeta in den ovispade grädden samt salt och peppar. 2. Smaka av med pressad citron och rör ner 2 msk hackad dill. 3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 10 minuter. Klä portionsformar eller små koppar med en tunn skiva rökt lax, täck bottnen. 4. Krama ur gelatinet och smält det med 1 msk vatten i en kastrull på lägsta värmen. 5. Rör ner gelatinet i laxsmeten. Fördela smeten i formarna. Ställ formarna i kvlen 5-6 timmar eller över natten. 6. VINGÉLÉ: Lägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. 7. Värm vin och salt. Krama ur gelatinet och låt det smälta i vinet. Slå upp på en tallrik och låt geléet stelna i kylen. Hacka geléet strax före servering. 8. Lossa mousserna runt kanten med en kniv. Vänd upp dem på kalla tallrikar. Lägg hackat vingelé runtom och garnera med lite dill. VÅRLIGT FRÄSCH LAXSALLAD Fräscht och gott i väntan på våren. Det blir godare med flera sorters sallad, välj efter smak och tillgång. FÖR 3-4 PERSONER 40 0 g frysta sockerärter 1 huvud frillisé- eller isbergssallad V2 huvud rosésallad 1-2 endiver ca 300 g kokt lax 1 bit rättika, eller ett knippe rädisor V2 slanggurka DRESSING: TIPS! En tomatros på tallriken ser proffsigt ut. Gör så här: Skär runt tomaten med en vass kniv, skär av skalet med en aning av tomatköttet så att det får en spiralform. Snurra ihop skalet och rosen är klar. Å dl olja 1 rågad tsk ljus dijonsenap 1 msk vatten salt och svartpeppar 1 msk finhackad pimento eller röd paprika 3 GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda dressingen och smaka av den. Pimenton ger stark smak medan röd paprika blir mildare. 2. Koka sockerärterna hastigt enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Lägg upp sköljda och väl avrunna salladsblad vackert på ett stort fat. Fördela bitar axlaxen samt sockerärterna över fatet. 4. Skala rättikan och tunnskiva den med hjälp av osthyveln. Hyvla även gurkband som rullas till garnering. 5. Fördela det mesta av dressingen över laxen. Lägg upp rättiks- och gurkbanden. Häll över resten av dressingen. Servera med vitt bröd.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32