Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 TOMAT- OCH ÖRTPASTA MED KORV Den här
rätten är lagad med bekväma och ganska billiga frysta örtkryddor Provencale från Findus. Föredrar man färska örter, välj t ex basilika, persilja, rosmarin och timjan. FÖ R 2 PERSONE R 4 mogna tomater 100-15 0 g pasta, tex fjärilar eller skruvar 2- 3 msk frysta örtkryddor Provencale eller färska 2 starka korvar, typ kabanossen 2 msk olivolja italiensk salladskrydda pepparmix GÖ R SÅ HÄR : 1. Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Skär tomatköttet i små tärningar. Skär korvarna i bitar. 2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av väl och håll den varm. 3. Stek korvarna hastigt i oljan. Blanda ner tomattärningarna och örtkryddorna. Låt alltsammans endast värmas en aning. 4. Vänd försiktigt ner alltsammans i den nykokta pastan. Smaksätt med lite italiensk salladskrydda och pepparmix. SNABB EASAGNE Tomatsåsen i receptet innehåller inte gluten. Trots det bör den som inte tål gluten alltid läsa innehållsförteckningen när man väljer att använda färdiga produkter. Tillverkaren kan ha ändrat ingredienserna sedan senast. FÖ R 4 PERSONE R 300-40 0 g kassler OSTSÅS : 4 dl mjölk 2 dl créme fraiche 1 msk majsstärkelse (Maizena) ca 4 dl riven stark ost 1 tsk paprikapulver pepparmix 10-1 2 lasagneplattor ca 1 dl tomatsås, tex pastasås Napoli GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 225°c. 2. Skär kasslern i tunna strimlor. 3. Blanda mjölk, créme fraiche och majsstärkelse i en kastrull. Låt såsen koka upp under omrörning. 4. Tillsätt hälften av den rivna osten och låt den smälta. Smaksätt såsen med paprikapulver och pepparmix. 5. Häll en del av såsen på botten i ugnssäkra portionsformar eller i en stor form. Varva sedan lasagneplattor, tomatsås och kassler. 6. Fördela resten av såsen ovanpå alltsammans och strö till sist på resten av den rivna osten. 7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med tomatsallad och bröd.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32