Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 "GIGOT DE L'AMI CANADEEN" Kanadensisk
a vännens lammstek FÖ R 4-6 PERSONE R 2 kg lammstek med ben 3 msk dijonsenap 3 msk créme fraiche 2 tsk torkad dragon eller 2 kvistar färsk dragon 4 vitlöksklyftor (pressade) olivolja svartpeppar POTATISKAKA : 1 kg potatis olivolja salt peppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 250°c. 2. Skär upp lammsteken intill benet, skär loss köttet från benet. 3. Blanda senap, créme fraiche, peppar, dragon samt vitlök. Strvk blandningen på insidan av köttstycket. Rulla ihop det, bind som tex en rostbiff. 4. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Gnid in steken med olivolja. Krydda med svartpeppar. Sätt in köttet 10 minuter på hög värme. 5. Sänk värmen till hälften, i25°c. Låt stå i 40-60 minuter (40 minuter - blodig, 50 minuter - medium, 60 minuter - genomstekt). Linda sedan in köttet i aluminiumfolie eller smörpapper och låt det "vila" i 20-30 minuter. 6. Skala och riv potatisen. 7. Värm upp stekpannan med olivolja. Lägg i den rivna potatisen och rör om lite. Salta och peppra. Låt sedan steka några minuter så att potatiskakan får en gyllenbrun stekyta. 8. Vänd hela kakan, tex med hjälp av en tallrik eller ett lock. Sänk värmen, låt steka i ca 20 minuter. 9. Servera köttet i tunna skivor med potatiskakan och gärna en grönsallad med vitlöksdressing. Blanda ihop 3 msk matolja, 1 msk vinäger, 1 pressad vitlöksklyfta och salt. Häll det över fräscha salladsblad.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32