Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 TACOSALLAD MED RÖDA BÖNOR Detta är v
erkligen perfekt plock- och bjudmat. Är det någon som ens funderar på att vi äter veggo? Extra tillbehör är hackade svarta oliver, finhackad mild chili (se bland tacotillbehören), gräddfil och riven ost. FÖR 4 PERSONER 1 burk kidneybönor (röda bönor) 1 burk krossade tomater 1 rödlök 2-3 msk mild chilisås (Heinz) 1 msk neutral olja salt , peppar ev 1 krm chilipulver TILLBEHÖR: tacochips , sallad , tomater, rödlök, riven os t GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och finhacka löken. Fräs den i oljan någon minut utan att det tar färg. 2. Häll på de avrunna bönorna, krossade tomaterna och chilisåsen. Låt det hela koka ihop ett par minuter. För extra hetta tillsätt chilipulver eller annan stark favoritkrydda. 3. Lägg upp sallad, tomater, lök och chips som på bilden. Serverar du detta varmt som en hel rätt så passar det perfekt med riven ost som får smälta ned över röran samt iskall gräddfil, hackade oliver och mild chili. 4. Serverar du röran ljummen eller kall räcker det att dippa tacochipsen i röran. Gott blir det hur som helst. BONUSRECEPT Fick du lite blandade bönor över efter soppköket? Gör då en kall bönsallad som passar utmärkt på ett buffébord eller helt enkelt bara som ett salladstillbehör. Blötlägg och koka bönorna enligt anvisning på paketet. Medan de fortfarande är nykokta och ljumma blandar du bönorna med fint hackad rödlök och gräslök. Krydda med salt och peppar och häll sedan på en rejäl skvätt olivolja och balsamvinäger. Smaka av bönsalladen, som ska ha rejäl smak av balsamvinäger. Ställ salladen kall och rör om noga vid servering. BLANDAD BONSOPPA Några droppar lime eller citron på slutet ger bönsoppan den där extra kicken. FÖR 4 PERSONER 2 dl blandade torkade bönor 1 dl röda linser 4 råa potatisar 2 gula lökar 2 stora morötter en bit kålrot 2 vitlöksklyfto r 11/ 2 liter grönsaksbuljong 1 tsk torkad timjan 1 knippe persilja eller färska kryddörter 2 lime eller 1 citron olivolja , salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg linser och bönor i blöt över natten (eller dagen). Slå bort vattnet. 2. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skala rotfrukterna. Skär dem i tärningar. 3. Fräs alltsammans i lite olja i en rejäl kastrull. Häll på avrunna linser, bönor och timjan. Låt alltsammmans fräsa ihop någon minut innan du häller på buljongen. 4. Låt nu soppan småkoka på svag värme tills bönorna är mjuka. Då har linser och potatis mjuknat helt och fungerar som redning. 5. Smaka av soppan med salt, nymald svartpeppar, lite extra timjan kanske och ett par droppar lime eller citron. INDISKA LINSER Linsröran är faktiskt lika god kall som varm. Jag brukar använda den som fyllning i pitabröd tillsammans med sallad och tomater eller låta den svalna helt och forma biffar som doppas i rivebröd och sedan steks. Här serveras röran som huvudrätt tillsammans med jasminris, banan i yoghurt samt broccoli. FÖR 4 PERSONER 2 dl röda linser 1 gul lök 2 vitlöksklyfto r 1 tsk curry 1/2 tsk gurkmeja (för färgens skull ) 1 tsk garam masala eller spiskummin ca 4 dl grönsaksbuljong salt och peppar 1 msk neutral olja GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt det svettas en stund i oljan i en rejäl kastrull. 2. Spola av linserna i durkslag och häll dem i grytan. Rör ner kryddorna och låt det hela fräsa ihop någon minut utan att det bränner. 3. Sänk värmen, häll på buljongen och låt det hela småkoka i 20 minuter. Då bör linserna vara mjuka och rejält mosiga. Späd med ytterligare buljong om det kokar torrt. 4. Smaka av med salt och peppar. 5. Under tiden kokar du ris och grönsaker tex broccoli samt blandar skivade bananer med yoghurt.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32