Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 LAXRULLAR MED AVOKADO - MOUSSE Två r
ullar per person är lagom för en supérätt medan en kan räcka som förrätt. FÖ R 2- 4 PERSONE R 4 stora skivor rökt lax, eller 8 mindre 3 mogna avokado lite pressad citron salt kajenn- och svartpeppar citronskivor och tomater till garnering GÖ R SÅ HÄR : 1. Dela avokadorna, ta ur kårnorna och gröp ur köttet. 2. Mixa köttet till puré och smaka av med salt, kajennpeppar och pressad citron. 3. Lägg ut laxskivorna, skarva ihop två om de är små. Fördela avokadomoussen över och vik om laxen snvggt. 4. Lägg upp på tallrik och strö lite grovmalen svartpeppar på laxen. Garnera med citronskivor och eventuellt en tomatros. GRILLAD GRAVLAX MED KREOLSK SÅS Snabbare kan det inte bli, knappast godare heller. Såsen passar till alla sorters fisk och skaldjur. Den är även god till grönsaker, speciellt till avokado. FÖ R 2 PERSONE R 200-25 0 g gravad lax i skivor 400 g fryst grön sparris SÅS : 1 stor mogen tomat 1 schalottenlök 1-2 vitlöksklyftor 2 msk gräslök 1 krm timjan salt och svartpeppar IV2-2 dl olivolja pressad citron V2 röd pimento eller chili GÖ R SÅ HÄR : 1. BÖRJA MED SÅSEN . Skålla tomaten och skala den. Ta bort kärnorna och hacka köttet. 2. Skala och finhacka schalotten- och vitlöken. Skär gräslöken fint. Blanda detta i en skål med tomathack och timjan. Späd med oljan. 3. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. 4. Dela pimenton/chilin, spola ur kärnorna och ta bort mellanväggarna i frukten. 5. Hacka den mvcket fint. Pimenton/chilin är mvcket stark, tillsätt den i såsen efter smak och förstånd. 6. Koka sparrisen enligt anvisningarna på förpackningen. 7. Halstra den gravade laxen hastigt i grill- eller teflonpanna, sen era genast med såsen och sparrisen. Kokt ris eller enbart sallad och vitt bröd passar bra till detta. «
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32