Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 KORT&Gott • Enligt en nyligen gjord u
ndersökning har ICA ett av Sveriges starkaste och mest välkända varumärken. Det är vi stolta över. Självklart innebär det också en sporre för oss alla som jobbar inom ICA. 1963 skapades iCA-märket, det blev den enande symbolen för de handlarägda inköpscentralerna. Men utformningen var kontroversiell. Den visade sig dock vara både framsynt och modern. Nu är den karakteristiska formen lika självklar som de värden som iCA-märket står för - handlare i samverkan, bra matbutiker, omtanke, trygghet och kvalitet. Vid det här laget har ICA en hedrande placering i det svenska folklivet. Många barn lär sig känna igen och läsa ICA långt före skolåldern. Hela tiden laddar vi med förnyelse på denna grund. Det är ICA KUNDKORT ett bra exempel på. Men det handlar också om att utveckla butikerna och fylla dem med varor som motsvarar dagens och morgondagens krav. Glad Påsk! Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r o så*>t a AV TONY WALLIN Påsken blir allt intressantare. I alla fall rent kommersiellt. Tidigare var det julen förunnat att ha sina speciella produkter, med undantag för påskmust, -ägg och -praliner. Men nu kommer påsken starkt. Starkt öl blev det när vi EU-anpassade oss, Påskebrygd fick vi först från Danmark men nu har det även blivit en svensk bryggarangelägenhet. Vi på iCA-förlaget tycker att påsken är så pass intressant att det är värt att göra en hel tidning om denna högtid. Något som många skrattade åt för ett par år sedan. (Missa den inte om du är en påskfreak.) Påsksnapsen har också gjort snabb succé. En ny påskprodukt som hamnade på mitt skrivbord härom dagen var en påskost, en extra gult lysande edamer med en kyckling på. Smaken är oförändrad men ytan är gulare än vanligt. Mycket mer behövs inte för att hänga med påsktrenden... LOSNUMMERPRIS: 2 0 KRONOR. INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FAR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD! Chefredaktör : Tony Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg . Redaktionsassistent : Richard Carlsson. Annons : Lennart Carlsson, 021-1 9 4 2 31. Håkan Sjöstrand, 08-58550000 . Redaktionsråd : Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630,1138 4 Stockholm. Tel : 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post: Tony.Wallin@publ.ica.se Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Trvckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring: 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . • Lax är en av påskens läckraste delikatesser, tycker jag. Laxen är en fantastisk råvara som det är svårt att misslyckas med. Vad sägs om en tunn skiva rökt lax med en klick pepparrotsblandad lättcréme fraiche och ett par ångande, gröna sparrisar? Eller varför inte grava laxen med någon spännande krydda, t ex ingefära? Stor njutning. Dessutom verkligt lättlagad festmat. Det är väl enbart det låga priset som gjort att laxen fått sämre status på senare år. Men det räcker med att besöka t ex England eller Frankrike, som jag nyligen gjort, för att inse laxens värde. Kilopriset var på sina håll över det dubbla mot vad jag är van vid. Men så rankas laxen högt där, liksom på många andra håll i Europa. Och även utanför. Ta ett land som Japan. En sushi eller sashimi utan lax är lika fel som en kålpudding utan kål eller en räkmacka utan räkor. På sid 15 bjuder Siv och Key L Nilson på mer laxinspiration. Tony Wallin Chefredaktör Buffé Innehall 5 mm Fest på terrassen i Provence 9 Påskgott med ägg, sallad & soppa Läsarfavoriter 13 15 Sex läckra laxrätter 21 Pastarätter som passar alla Veggo med linser & bönor 28 Lisbeth skriver om återvinning Buffé CHEFREDAKTÖR TONY WALLIN 08-72823 00 FRÅGOR OM ICA KUNDKORT 033-140040 RECEPTFRÅGOR ICA PROVKÖK 08-7282400 (vardagar kl 09-11)
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32