Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 FORT; BUFFI CREMA AL MASCARPONE Efte
r en ganska lätt fiskrätt kan det vara gott med en god dessert. Den här passar både til vardag och till fest. FÖR 4- 6 PERSONER 2 ägg 1/2 dl strösocker 1 ask mascarponeost. 275 g rivet skal och juice från 1 limefrukt 10 aprikoser eller 3 persikor 1/2 liter jordgubbar 2 dl mandelbiskvier målen kanel till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Skilj gulor och vitor. Spara vitorna. 2. Vispa äggulor och socker några sekunder. Tillsätt mascarpone och vispa tills smeten blir vit och luftig. Smaksätt med limejuice och -skal. 3. Vispa äggvitorna till hårt, vitt skum och vänd försiktigt ner det i mascarponeblandningen. 4. Kärna ur och klyfta aprikoserna. Snoppa och klyfta jordgubbarna. Fördela dem och mandelbiskvierna i 4 dessertskålar. 5. Skeda över mascarponeblandningen och ställ i kylen tills desserten blir riktigt kall, ca 30 minuter. Krämen kommer att tjockna lätt. Pudra desserten med lite kanel och garnera gärna med lite rivet limeskal före servering. Tips! Häll gärna en skvätt kirsch eller konjak över frukterna innan mascarponeblandningen skedas på. FÖR ALLA? Crema al mascarpone innehåller inte gluten. Ägg och mjölk ingår.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40