Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 50 g smör 1 äggula 2 msk riven peppar
rot salt, peppar DRAGONPOTATIS 8 potatisar 1 schalottenlök ca 6 kvistar färsk dragon eller 1 msk torkad 2 msk smör salt, peppar POCHERADE ÄGG 4 ägg 11/2 liter vatten 1 msk ättiksprit, 12% 1 tsk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Skär koljafiléerna i 8 bitar. Sätt ihop dem två och två med ett litet träspett eller långa tandpetare. Koka upp buljongen med vin, gul lök, timjankvist och vitpepparkorn. 2. Gör såsen: Koka upp vin och buljong. Vispa i smöret, skuret i bitar. Vispa i äggulan och tillsätt pepparroten. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. Såsen ska sedan sjudas upp strax före servering. 3. Skala och skär potatisen i tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten och låt dem rinna av i durkslag. 4. Skala och strimla löken fint och plocka/dra dragonbladen av kvistarna. 5. Värm potatisen i smöret, lägg i löken och stek ytterligare någon minut på svag värme och rör sedan i dragonbladen. Salta och peppra. 6. Pochera äggen: Koka upp vattnet, tillsätt ättiksprit och salt. Knäck äggen i en kopp, vänd dem försiktigt ner i det nyss kokande vattnet och sjud dem i 3 minuter. Gör ett ägg i taget. Ta upp dem. Lägg dem ev i ljummet vatten för varmhållning. Ett alternativ är att löskoka äggen på vanligt sätt med skal. 7. Lägg fiskbitarna i ett lager i en låg och vid kastrull. Har man ingen sådan tar man två små kastruller. Häll på den heta buljongen. Tänk på att buljongen måste täcka fisken. Precis när det börjar koka igen drar man kastrullen av plattan och låter den stå i ca 3 minuter eller tills fisken är färdig. 8. Hetta upp såsen. Lägg upp potatisen på varma djupa tallrikar. Lägg upp fiskbitarna och dra ut stickorna. Placera ett ägg på potatisen och häll såsen över fisken. Salta lite på ägget. Lägg fram en sked så att man kan äta upp den underbara såsen. Tips! Om såsen känns för tunn kan den redas med 1 - 2 msk ljus maizenaredning. FÖR ALLA? Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. Ändra så här till mjölkfritt: välj mjölkfritt margarin i stället för smör i såsen.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40