Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Max 1 5 kronor AV BIRGITTA RASMUSSON
(ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER RECEPTEN ÄR BERÄKNADE FÖR 4 PORTIONER Det är aldrig fel när maten inte kostar skjortan - men så här efter semesterns utsvävningar kan det vara extra välkommet. Korv på grön bädd Skala 2-3 morötte r och i bit rotselleri, ca 150 g. Skölj och ansa 1 purjolök . Strimla eller grovriv rotfrukterna och pur jon på matberedarens grova rivskiva. Fördela allt det gröna i en ugnssäker form. Blanda 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten) med 1 tsk gurkmeja, 1 tsk koriander och 1 krm kajennpeppar. Häll blandningen över grönsakerna . Ställ formen mitt i ugnen, 20o°c, i ca 15 minuter. Skär 400 g falukorv i tunna skivor. Fördela dem över grönsakerna och strö över 1 dl riven ost. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad. Salladswraps Skala och tärna 1 röd lök och 2 morötter. Skölj, kärna ur och strimla 1 gul paprika. Skölj och strimla 3-4 selleristjälkar. Fräs allt det gröna i 1 msk olja lite glansigt utan att det får färg. Skölj av 1 burk röda bönor, ca 400 g, och låt dem fräsa med några minuter. Krydda med 1 påse fajita kryddmix , ca 30 g. Skölj stora salladsblad och låt rinna av. Fördela röran på bladen och rulla ihop till wraps. Servera med bröd. Rösti med kålrabbi och currycréme Skala och strimla ca 6 potatisar och 2 medelstora kålrabbi på matberedarens grova rivskiva eller med rivjärn. Blanda strimlet med 2 msk smält smör, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Stek som plättar i en stekpanna på båda sidor. Servera röstin (plättarna) med currycréme. Blanda 1/2 tsk currypulver och ca 1/2 dl hackad persilja i 2 dl matlagningsyoghurt. Smaka av med 1 krm salt. En sallad på riven morot , strimlad salladslök, skivade tomater och rucola gör måltiden komplett . Torsdagssoppan på mitt sätt Skala och hacka 1-2 gula lökar, 1-2 vitlöksklyftor. Skölj och strimla 1 fänkål. Fräs allt i 1 msk olja i en gryta stor nog för soppkök . Tillsätt 400-500 g krossade tomate r och 6 dl vatten, 1 tsk salt, 1 krm peppar och 1 fiskbuljongtärning. Låt småkoka i ca 10 minuter under lock. Skär ca 400 g fryst sej i kuber. Lägg ner dem i soppan och låt koka några minuter tills de är vita och ogenomskinliga. Skölj av 1 burk vita bönor, ca 400 g, t ex cannellonibönor, och rö r ner försiktigt. Smaka av med mer kryddor. Servera soppan med gratinerad ostsmörgås , gärna dubbel. Kasslerkotlett med champinjonkräm Börja med krämen . Skölj och ansa ca 500 g små cham - pinjoner. Skala 2 schalottenlökar. Hacka fint. Fräs svamp och lök glansigt i 2 msk smör. Pudra över 1 msk vetemjöl. Späd med 1 dl vitt vin och 2 dl créme fraiche. Krydda med 1/2-1 tsk salt, 1 krm peppa r och 1 tsk rivet skal av citron och 1/2 dl hackad persilja. Skär 500 g kassler till kotletter, ca 11/2 cm tjocka. Grilla eller halstra dem. Servera med champinjonkrämen och bandnud - lar. En blandad grönsallad hör också till.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40