Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 RANDIG MILKSHAKE Skeda ränder (eller
tryck ut direkt från tuben) av exempelvis jordgubbssylt eller olika sorters topping (tuttifrutti, lakrits, kola) längs insidan av ett glas. Häll försiktigt i mjölk och lägg i en vaniljglasskula. Barnens favorit! Det är svårt att få ett perfekt resultat, men om man lägger toppingen i frysen en stund innan man ska göra drinkarna så brukar det gå lättare. PICKNICK-TIPS! Rör ihop honung och ricotta. Skär pereka eller nektariner i halvor. Ta med i två olika burkar och dippa frukten i blandningen. www.skanemejerier.se Här finns recept för både stora och små. Kalvinklubben är samlingspunkten för barnen - med recept, aktivitetstips och annat. "Ha inte dåligt samvete när du hämtar pizza, tänd ett ljus och gör det mysigt i stället" Gourmetkock i Stockholm CURRYDRESSING Innehåller solroskärnor i stället för olja. Smakar lite annorlunda mot vad man är van vid - men vad gör man inte för att vara nyttig? Solroskärnorna ger ett bra fett. Mixa 2 dl solroskärnor med 3 dl vatten. Krydda med 1 msk soja, 2 tsk curry, 1 krm målen koriander och 2 msk honung. Vi på redaktionen tillsatte också 1 dl matlagningsyoghurt. Recept från Henrik Nilsson i G lava MOGEN AVOKADO Bara hårda avokador i butiken? Det är inget konstigt - avokado ska man mogna hemma. Man får vara ute någon dag i förväg och låta den ligga framme i rumstemperatur i fruktskålen. Ett knep är att lägga avokador i en papperspåse tillsammans med ett äpple. Äpplet avger etylengas (ett mognadshormon) som påskyndar mognaden. När avokadon ger efter för lätt tryck är den mogen. Då tål den att förvaras några dagar i kylskåpet När avokadon är omogen däremot tål den inte kyla - i kylskåp blir den gråbrun inuti med missfärgade kärlsträngar. Barnsnacks - för vuxna Det här tror man är barnens område - men faktum är att det brukar gå åt till de vuxna. Rör ut ca 400 g köttfärs med 1 påse kryddmix (taco-, fajitamix e dyl). Rulla ut en rulle kyld smördeg. Skär i två avlånga bitar. Lägg köttfärsen i en sträng längs med långsidorna och rulla ihop stadigt. Fäst med lite vispat ägg. Lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Tillaga i ugnen, 200°C ca 20 minuter. Skär i bitar. En annan variant är att man skär fyrkanter av smördeg som man fäster som snibbar runt prinskorv. Tillagas i ugnen, 200°C, ca 10 minuter. Buffé 8/2002
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40