Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 FORTSÄTTNING BUFFÉ • KÖKET KANEL- OC
H CHIUKOKTA PÄRON MED KUMQUATS OCH LÄTTVISPAD GRÄDDE Chilifrukt till dessert? Javisst, ett litet sting ger en extra »kick« till rättens sötma. FÖR 4 PERSONER 4 dl socker 4 dl vatten 2 kanelstänger 1/2-1 röd chilifrukt 12 kumquats 4 japanska päron, eller andra söta päron lättvispad grädde eller vaniljglass GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp socker, vatten och kanelstång. 2. Kärna ur och finstrimla chilifrukten. Halvera kumquatsen. Lägg detta i lagen och koka ihop på svag värme i ca 5 minuter. 3. Skär päronen i halvor. Kärna ur dem. Skär bort ca 1 cm på den runda sidan av päronen så att de ligger stadigt. Lägg ner päronhalvorna i den varma lagen. Låt koka på svag värme i ca 7 minuter under lock tills de är klara. Ta av från värmen och låt svalna. 4. Fördela päronen i djupa tallrikar. Skeda över lagen med kumquats och chilifrukt. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Tips 1! Servera gärna lady finger-kex till. Tips 2! Lagen som blir över kan sparas och hällas över färska bär, fruktsallad eller en savaräng. FÖR ALLA? Kanel- och chilikokta päron innehåller inte gluten, mjölk eller ägg under förutsättning att man väljer rätt tillbehör. Mjölkfritt: servera med vaniljsås från Oatly och uteslut grädde och glass. Äggfritt: välj grädde och uteslut glass.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40