Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 - Kalasmat för barn kul att välja eg
en pizzafyllning Äntligen augusti, familjer och vänner återförenas efter semestrarna. Det är dags för kräftskiva. Många av gästerna är barn, och alla småmänniskor äter kanske inte kräftor. Då passar det perfekt att låta de mindre gästerna få komponera sin mat i form av hemmagjorda minipizzor. Fyllningen får de lägga på själva. Till det passar en läskande bål, och varför inte avsluta det hela med hemmagjord isglass! AV JOSEFINE HAAMER VON HOFSTEN FOTO PEPE NILSSON BAKA EGNA MINIPIZZOR Allt som behövs är diverse pizzapålägg, att utse en ugnsvakt, tillhandahålla en plåt och en ugn. Den som inte vill göra pizzadegen själv kan använda pizzadegsmix. Och en ännu smidigare lösning är att använda runda bröd, tex polarbröd. Det finns mycket man kan ha på sin pizza: vad sägs om broccoli, oliver, majs, ananas, skinka, salami, champinjoner och mozzarella. Byt gärna ut den vanliga tomatsåsen/ -purén mot röd eller grön pesto så blir det lite extra smarrigt. Använd bakplåtspapper så minskar disken och barnen kan även skriva sitt namn bredvid pizzan på pappret. Grädda pizzorna i 250°C i ca 15 minuter, i mitten av ugnen så att inte pizzorna bränns vid. Att dricka Barn älskar bål och sugrör. Skoja till bålen med isbitar som är färgade med några droppar hushållsfärg så de blir röda eller gröna. Blanda vatten och färg. Fyll islådan med blandningen och frys in. Sockrade kanter på glasen gör det extra kalasigt. Doppa glaskanten i vatten och sedan i socker. Låt det stå och torka ett tag så sitter sockret bättre. Läskande efterrätt Hemmagjord isglass är ett gott avslut. Formarna finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och på IKEA. Mixa tex jordgubbar, kiwi och apelsin var för sig. För att få garanterat randiga glassar ska man frysa varje rand för sig. Fyll glassformen med cirka två teskedar i taget och låt det stelna i frysen i cirka 15 minuter. Fyll sedan på med nästa mixade frukt tills glassformen är fylld. Glassarna går att göra flera dagar i förväg, men se upp för glasstjuvar i frysen!
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40