Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 AV SIV OCH KEY L NILSON med fest kri
ng grillen Alla vill dansa, umgås och äta gott men någon måste stå för maten. En meny där mycket kan förberedas, gästerna kan hjälpa till och råvarorna är lättfunna även i små butiker blir ett lyckat kalas. Pajen görs i förväg, grillspetten sköter gästerna själva och tillbehören kan varieras efter smak och tillgång. Och midsommartårtan - den är bara så läcker... ÄDELOSTPAJ Paj deg en kan göras i förväg och endera frysas eller ligga i kylen ett par dagar. 8 BITA R 150 g smör 3V2 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten FYLLNING : 1 röd paprika 1 bit ädelost, ca 140 g 3 ägg 3 dl créme fraiche grovmalen svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Sätt ugnen på 2oo-225°c. 2. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Den kan också göras i matberedare. Täck med plastfilm eller lägg i plastpåse. Låt stå ca 1 timme i kylen. 3. Kavla ut degen tunt och klä en pajform. Tryck till runt kanten och nagga bottnen. En aluminiumfoliercmsa vikt över kanten hindrar att degen glider under gräddningen. Ställ formen i kylen. 4. Hacka paprikan och mosa osten. Vispa ihop ägg och créme fraiche och krydda med svartpeppar. 5. Förgrädda paj skalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folieremsan och häll i fyllningen. Fortsätt grädda 20-25 minuter eller tills fyllningen har fått fin färg. Servera pajen ljummen eller kall med lite grönsallad till.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32