Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 SPETT MED TVÅ FILÉER Marinerad kyckl
ing och fläskfilé sa m t goda grönsaker kan gästerna mixa själva pä spetten. FÖ R 8 PERSONE R 600-70 0 g fläskfilé 600-70 0 g kycklingfilé 3- 4 rödlökar 3- 4 paprikor i olika färger MARINA D i : 1 dl rapsolja 2 tsk vinäger 1 msk soja salt och 1 tsk grillkrydda MARINA D 2: 1 dl rapsolja 1-2 msk pressad citron 1 liten rödlök, hackad 1 tsk koriander salt och svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Vispa samman marinaderna i 2 bunkar. 2. Skär filéerna i bitar lagom för spetten och lägg köttet i två plastpåsar. 3. Häll marinad 1 i påsen med fläskfilé och marinad 2 över kvcklingfilén. Knyt till och lägg i kvlen ett par timmar. 4. Häll av marinaderna, men spara dem. Skär löken i klyftor och paprikan i bitar. 5. Varva köttet med lökklvftor och paprikabitar på spetten. 6. Grilla spetten. Marinaderna kan användas till pensling under erillnineen om så behövs - men inte som grillsås. C 1 KRYDDGRÖN POTATISSALLAD Grön av sommarens örter är den här smakrika salladen. Färska kryddöner säljs i kruka. FÖ R 8 PERSONE R ca IV2 kg färskpotatis 2- 3 späda purjolökar eller salladslök 2 knippor rädisor några salladsblad 3 msk hackad persilja 3 msk hackad gräslök DRESSING : 2 dl raps- eller olivolja 1 msk vinäger 2- 3 tsk ljus fransk senap salt och svartpeppar 1 msk av hackade färska örter, t ex dragon, körvel och basilika, eller 1 tsk torkade kryddor GÖ R SÅ HÄR : 1. Borsta potatisen. Lägg den i kokande vatten. Koka den mjuk och låt den svalna något. 2. Dela potatisen i tjocka skivor eller klyftor. Skär purjon/ salladslöken fint, skiva rädisorna. 3. Häng ett par salladsblad över kanten på en stor skål. Varva potatisen med purjo/ salladslök, rädisor, persilja och gräslök. 4. Blanda dressingen, smaka av och häll den över. Salladen kan serveras kall men potatisen drar åt sig mer smak om den är ljummen.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32