Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 AV ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSO FOT
O: KENT JARDHAMMA som passar grillen Färsk eller fryst tonfisk är til l skillnad mot den på burk ganska ovanlig. Ibland kan man trots allt hitta den i buti kens fisk- eller frysdisk , och då gäller det att passa på. Tonfisken har en mycket god och lite säregen smak. Den påminner om biff och tillagas på samma sätt . Passar utmärkt på grillen men är också god att steka Färsk lax kan ersätta tonfis ken i dessa recept. SNABBEAGAD TONFISK FÖ R 2 PERSONE R 2 skivor färsk eller fryst tonfisk, ca 300 g salt, pepparmix olivolja 4- 5 tomater 6-8 vitlöksklyftor 10-12 svarta oliver färsk basilika GÖ R SÅ HÄR : 1. Torka tonfiskskivorna och strö på salt och rikligt med pepparmix. 2. Stek försiktigt på medelstark värme i olja tills risken är nätt och jämnt genomstekt, 2-3 minuter på varje sida. Eller grilla över kolbädd. 3. Skär tomaterna i klyftor och skala vitlöksklvftorna. 4. Ta upp risken och håll den varm. Stek hastigt tomatklyfTONFISKSPETT MED SCAMPI FÖ R 2 PERSONE R 200-25 0 g färsk eller fryst tonfisk 4—6 scampi eller jätteräkor paprika i olika färger lime eller citron 2 msk olivolja 1 msk japansk soja 1 tsk lime- eller citronsaft pepparmix, salt GÖ R SÅ HÄR : 1. Tina risken om den är frvst och skär den i rejäla bitar. 2. Tina och skala scampin/jätteräkorna. 3. Skär paprikorna i bitar och limen/citronen i klvftor. 4. Trä upp alla ingredienserna på grillspett. tor, vitlök och oliver. Repa basilikablad och tillsätt dem i sista stund. 5. Servera tonfisken med tomatblandningen och ett gott bröd. 5. Blanda olja, soja, lime eller citron, pepparmix och liresalt. Pensla spetten med blandningen några gånger och låt dem ligga en stund före grillningen. 6. Använd kontaktgrill eller glödbädd och grilla tills tonfisken är genomstekt och räkorna helt färdiga. Beräkna 2-4 minuter beroende på fiskens tjocklek och värmens intensitet. Pensla ännu en gång när spetten är klara. 7. Servera med väl mogen avokado i skivor, lättmajonnäs som smaksatts med lite mango chutnev och gräslök. Bröd eller ris är gott till om man vill ha rätten mer mättande.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32