Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 B I L L I 6 A V E C K A N En matsede
l från ICA Provkök med lättoch snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. MANDAG Ostpiroger ( 4 port) Smula 25 g jäst i en bunke. Rör ut den med 11/ 2 dl ljummet vatten. Tillsätt 1 dl solrosolja, 1 krm salt och ca 4 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa ca 30 minuter. Skär 200 g kokt skinka och 200 g mozzarellaost i tärningar. Hacka 12-15 svarta kärnfria oliver. Ta upp degen och arbeta den till en bulle. Kavla ut till en tunn platta. Ta ut rundlar med mått, ca 15 cm. Fördela skink-, ost- och olivfyllning på varje. Pensla kanterna med lite vatten. Vik upp mot mitten. Ställ pirogerna på plåt och låt jäsa ca 10 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda ca 20 minuter i 225°c. Servera till en sallad på olika salladssorter, stjälkselleri, äpple och gurka. TISDAG Torskfilé å la Chicago ( 4 port) Salta och peppra 400-600 g torskfilé med 1 tsk salt och 1/2 tsk krossad citronpeppar. Vänd filéerna i ca 1/2 dl vetemjöl. Skala och hacka 1 gul lök och skär 2 tomater i bitar. Smält ca 2 msk margarin eller smör i en stekpanna. Stek filéerna på medelvärme, 5-6 minuter per sida. Ta upp och håll varma. Fräs löken i 1 msk matfett. Tillsätt 1-2 msk pressad citronsaft. Rör ner tomatbitarna. Smaka av med 1 msk hackad timjan eller 1 tsk torkad. Servera fisken med tomat-lökskyn över, kokt potatis och grönsallad. Gregers vardagspasta ( 4 port) Koka ca 280 g spagetti enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor. Fräs lökhacket i 1 msk olja. Rör ner 1 burk krossade tomater (400 g) och 1/2 dl chilisås. Koka ca 5 minuter. Smaka av med en aning tabasco, 1/2 knippa hackad basilika, peppar och ca 1 dl grovt hackade salta jordnötter. Låt pastan rinna av. Rör ner såsen. Senera med riven ost och sallad. TORSDAG Sommarsoppa ( 4 port) Lägg 1 paket soppgrönsaker (ca 250 g) och 1/2 påse å 400 g wokgrönsaker i en grvta. Tillsätt 150 g rökt skinka i tärningar, 2 smulade grönsaksbuljongtärningar och 1 1/2 liter vatten. Koka upp. Smaka av med salt, peppar, 1-2 msk vitvinsvinäger och 1/2 knippe hackad körvel. Servera soppan med vitlöksbröd. A v Birgitt a Rasmusson , che f fö r ICA Provkö k Foto : Han s B Eriksso n FREDAG Kotlett med frestelser ( 4 port) Lägg fyra fläskkotletter i en marinad av 2 msk olja, 1/2 dl soja, 1 dl pressad apelsinsaft, 1/2 tsk krossad pepparblandning och 1 krm ingefära ca 2 timmar. Vänd kotletterna någon gång under tiden. Ta upp och klappa dem lätt med hushållspapper. Grilla. Salta med 1 tsk salt. Skala eller skrapa ca 500 g färsk potatis. Skär i skivor. Värm 2 msk olja i en gryta. Fräs potatisen i oljan några minuter. Tillsätt 2 päron, skalade, urkärnade och skurna i klvftor, ca 200 g sockerärter och låt detta fräsa med en stund. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt, peppar och ca 1/2 dl hackad persilja. Servera kotletten med potatis-päronfräset.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32