Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 PERSISK POTATISSALLAD FÖR 4-6 PERSON
ER 1/2 kyckling 1 gul lök 1 lagerblad några vitpepparkorn 1 kg potatis 4 ägg 150 g gröna ärter 150 g saltgurka 1 msk citronsaf t 175 g majonnäs salt och peppar GARNERING: t e x tomat, oliver, saltgurka, citronklyftor och några persiljeblad GÖR SÅ HÄR: 1. Koka kycklingen med en skivad lök, lagerblad och vitpeppar. Låt kycklingen svalna. 2.Ta bort skinn och ben. Skär kycklingköttet i bitar. 3. Skala och koka potatisen. Skär den i små bitar. 4. Koka äggen och hacka dem. Koka ärterna. Strimla saltgurkan grovt. 5. Blanda alla ingredienser i en skål och lägg sedan upp på fat. Garnera. Fatemeh Ranazadeh, Karlstad FYLLDA GIFFLAR 18 STYCKEN 75 g margarin 3/4 dl ljummet vatten 50 g jäs t 3 dl gräddfil 2 ägg 1 tsk salt 1 msk socker ca 10 dl vetemjöl special FYLLNING: 9 skivor rökt skinka 2 dl riven os t PENSLING: 1 uppvispat ägg 2-4 msk sesamfrö GÖR SÅ HÄR: 1. Smält margarinet och blanda det med vattnet. Smula jästen i en bunke och rör ner margarinvattnet. 2. Blanda med gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda tills degen är blank och smidig. 3. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. 4. Ta upp degen på bakbordet, knåda, dela den i 3 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Dela varje i 3 fyrkanter. Ta ut 18 trianglar med en degsporre. 5. Skär skinkskivorna mitt itu, lägg en halv skiva skinka och lite riven ost på varje degbit, rulla ihop så att spetsen kommer under sist. 6. Forma till gifflarna på en plåt och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. 7. Sätt ugnen på 250°C. 8. Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk. Sonja Lauritsen, Klippan
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32