Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 Efterlängtad knöl Exotiska primörer
i all ära, men vad går upp mot den svenska färskpotatisen? Den smakar inte bara bra, den betyder också sommar. Här får du några enkla tips på hur du bäst kokar potatisen samt ett par enkla recept. Del 9 r \ STEFANS KOKTIPS: •Sortera potatisen så att de blir jämnstora - risken är annars stor att de riktigt små potatisarna kokar sönder. • Skrubba potatisen, skala den inte. Lägg den sedan i kallt vatten tills den ska kokas. • Koka upp rikligt med lättsaltat vatten, gärna med dill i. Beräkna 1 tsk salt per liter vatten. • Lägg i potatisen. Låt vattnet koka upp igen. På med locket och dra kastrullen från värmen, eller låt den stå på lägsta möjliga värme. • Efter ca 15 minuter är den färdigkokt, men börja känn efter när 10-12 minuter gått. • Häll av kokvattnet och lägg över dubbelvikt hushållspapper. Låt potatisen ånga av ett par minuter. Använd den till något av recepten här bredvid eller ät den naturell med en klick smör. SMOR& CITRONGLASERAD FÄRSKPOTATIS FÖ R 4 PERSONE R 1 kg jämnstor potatis salt till kokningen 50 g smör saften av V2-I citron 2 tsk salt V2 dl hackad persilja GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. 2. Klicka i smöret och låt det smälta. Tillsätt citronsaft och salt. 3. Vänd runt potatisen försiktigt tills det mesta av vätskan absorberats. 4. Tillsätt persiljan och vänd runt potatisen. Servera till fisk och fläskkött, gärna grillat, t ex flintastek. KRAMIG & FRÄSCH SALLAD FÖ R 4 PERSONE R 1 kg potatis salt till kokningen CRÉM E FRAICHE-SÅS : 4 dl créme fraiche 2 msk fransk senap 1 tsk salt 1-2 krm grovmalen svartpeppar AV TONY WALLIN RECEPT: STEFAN TORSTENSSON FOTO: PEPE NILSSON V2-I dl hackad rödlök 3 msk finskuren gräslök 3 msk finskuren dill GÖ R SÅ HÄR : 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av lite. 2. Blanda samtliga ingredienser till créme fraiche-såsen, 3. Skiva potatisen och vänd ner i såsen. Servera potatissalladen ljummen eller avsvalnad. Passar bra till midsommarens gravade lax.
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32