Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 MARINERAD GURKA Fräscht och gott av
den färska sommargurkan. FÖ R 8 PERSO N KR 1 stor slanggurka ca 20 urkärnade svarta oliver 1 tsk torkad körvel 1 msk hackad persilja DRESSING : 1 dl olivolja 2 msk pressad citron salt, grovmalen svartpeppar GÖ R S Å HÄR : 1. Tärna gurkan och blanda i en skål med oliver, körvel och persilja. 2. Blanda dressingen, smaka av och slå den över. TOMAT- OCH BAS ILIKAS ALLAD Gott till grillat kött eller fisk men också på en skiva grillat lantbröd. FÖ R 8 PERSONE R 8 stora tomater, gärna bifftomater 3- 4 vitlöksklyftor ca 3 dl olivolja salt och grovmalen svartpeppar 1 dl grovhackad färsk basilika GÖ R SÅ HÄR : 1. Tärna tomaterna och hacka vitlöken. Blanda i en skål och späd med oljan. Krydda med salt och peppar. Ställ skålen svalt ett par timmar. 2. Vänd ner basilikan strax före seneringen. PROVEN SALSKA CHAMPINJONER Gott tillbehör till allt grillat. FÖ R 8 PERSONE R ca 750 g färska champin j oner 3 vitlöksklyftor 1 knippa persilja ev lite röd paprika eller pimento DRESSING : \ l A dl olivolja 1 msk vinäger eller pressad citron 1 tsk ljus fransk senap salt, grovmalen svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skiva svampen mvcket fint. Hacka persilja och vitlök. Blanda detta i en skål. 2. Vispa ihop dressingen och slå den över. Ev lite hackad paprika eller pimento passar som garnering. GRILLAD AUBERGINE FM gott och annorlunda tillbehör ur Medelhavsköket. FÖ R 6-8 PERSONE R 3 auberginer å ca 35 0 g salt, olivolja 10 soltorkade tomater i olja 2- 3 vitlöksklyftor salt och svartpeppar olivolja, ev lite färsk oregano GÖ R SÅ HÄR : l.Ta bort fästet på auberginerna och skär dem i tjocka skivor på längden. 2. Salta snittytorna och låt dem dra 20-30 minuter. 3.Torka av saltet, pensla skivorna lätt med olja och grilla dem på båda sidor tills dc har fin färg. 4. Skär skivorna i breda strimlor. Grovhacka de soltorkade tomaterna och hacka vitlöken. Blanda detta i en skål. 5. Smaka av med salt och peppar och späd med mer olja om så behövs. Strö ev över blad av färsk oregano.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32