Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 MIDSOMMARENS JORDGUBBSTÅRTA Mandelbo
tten, citronfyllning och glaserade jordgubbar' - man behöver inte bjuda två gånger! Tårtan kan bakas dagen innan men garneras samma dag. IO-1 2 BITA R 300 g sötmandel 5 dl florsocker 6 äggvitor FYLLNIN G OC H GARNERING : 1 paket citronfromage (pulver) 3 dl vispgrädde kokosflingor V2-I liter jordgubbar IV2 dl vinbärsgelé GÖ R S Å HÄR : 1. Sätt ugnen på I75°C . 2. Smöra och brödströ en slät springform med löstagbar kant. 3. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med florsocker i en skål. 4. Vispa vitorna hårt, vänd ner dem i smeten och slå den i formen. 5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45-55 minuter eller tills den känns klar. 6. Låt kakan svalna och dela den sedan i två bottnar. 7. Blanda båda påsarna fromage med vatten enligt anvisningarna på paketet. B re fvllningen som mellanlägg och lägg kakan i formen med plastfilm över. Så kan kakan vänta i kvlen till nästa dag. 8. Vispa grädden och bre först runt kanten och strö på kokos. Lägg sedan tårtan på ett serveringsfat och bre grädde över. Spritsa grädde runt kanten och i ett diagonalmönster på ovansidan. Strö på kokos. 9. Skiva jordgubbarna mot fästet, tryck till lätt så de delar sig som en solfjäder. 10. Smält gelét på låg värme, vispa det slätt och doppa jordgubbarna i det. Låt dem rinna av lite och ställ sedan jordgubbarna tätt över hela tårtan.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32