Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Del för del skärs loss så att så myc
ket kött som möjligt kommer med. Sedan skivas det upp på skärbräda. HELGRILLAT LAMM FÖR 20 PERSONER 1 helt lamm, 17-20 kg (beställs en vecka i förväg ) 8-10 säckar briketter ÖRTOLJA: 3 krukor basilika, ca 50 g 3 krukor timjan, ca 50 g 3/ 4 dl torkad rosmarin eller ca 50 g färsk (e j stjälkar) 2 hela vitlökar 2 lite r olivolja GÖR SÅ HÄR: DAG 1: 1. Mixa ingredienserna till örtoljan. Basilika- och timjanstjälkarna ska också mixas med. Det ska bli en ganska fast massa. Snåla inte på örtkryddorna. 2. Pensla hela lammet, uppsatt på ställningen, med örtkryddsolja. Lägg lammet i en stor plastpåse, t ex svart sopsäck. Förvara lammet svalt i minst 1 dygn, så köttet hinner ta åt sig örtsmakerna. DAG 2: 3. Gör upp en rejäl grillbädd av ca 2 säckar briketter. Tänk på att ha bra underlag. 4. Grilla lammet. Vänd och pensla med örtoljan flera gånger. Räkna med att det tar ca 3 timmar. 5. Använd en stektermometer för att vara på säkra sidan. Stick in den i den köttigaste delen på låret, temperaturen bör komma upp i ca 70°C, vill man ha det genomgrillat ska temperaturen upp till 75°C. 6. Skär loss bogarna och kylarna (bakbenen med stekarna) vid lederna. Linda in dessa i aluminiumfolie och låt vila medan lammkroppen tas ner och kotletter, slaksida etc skärs upp. 7. Skiva bogarna och kylarna. Skär snett tvärs över muskeltrådarna. Servera med färskpotatis, grillsås och en fräsch tomatsallad. John Oliver är yngste deltagaren och kanske den som kommer att föra traditionen vidare med logfesten om en sisådär 30 år... GRILLSAS TILL LAMM FÖR 10 PERSONER 3 dl créme fraiche 3 dl majonnäs 6 msk dijonsenap 2-3 pressade vitlöksklyfta 3 msk finskuren persilja 3 msk finskuren gräslök 1-2 msk torkad dragon 3 krm socke r 3 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samman samtliga ingredienser till såsen. Det kan med fördel göras dagen före servering. Ställ kallt. GRILLAD BIFFRAD FÖR 10 PERSONER 2 kg biffrad (beställs ) MARINAD: 2 1/2 dl dl japansk soja 2 1/2 dl porte r klass II 3 pressade vitlöksklyfto r 1-2 tsk sambal oelek 3 msk riven ingefära GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden. 2. Putsa köttet. Lägg det i fryspåse. Häll på marinaden. Pressa ur luften och knyt. Låt marinera i 1-2 dygn. 3. Ta upp köttet, torka av det. Grilla det på båda sidor tills det fått fin färg. 4. Linda in köttet i aluminiumfolie och efterstek, räkna med 45-50 minuter totalt. Låt vila. BBQ-SAS TILL BIFF FÖR 10 PERSONER 3-4 dl chilisås , t e x Heinz 2 1/2 dl passerade tomater 6-8 pressade vitlöksklyfto r 1 dl bostongurka 2-3 msk chilipulver 4-5 msk curry ev 1 dl swee t chili-sås GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samman samtliga ingredienser till såsen. Det kan med fördel göras dagen före servering. Ställ kallt. Gitarren är framtagen och sillen serverad. Stämningen är hög men kommer att stiga ytterligare, dansen pågår långt in på småtimmarna.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32