Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 MATJE SILLTÅRTA FÖ R 8-IO PERSONER/BU
FF É 3 gelatinblad 6 matjesillfiléer 1 knippe gräslök IV2 dl vispgrädde IV2 dl créme fraiche P/2 dl kesella 1 burk svart eller röd stenbitsrom å 60 g TÅRTBOTTEN : 1 liten kavring, ca 300 g 1 dl smält smör GÖ R SÅ HÄR : 1. Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter. 2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. 3. Finhacka matjesillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Vispa grädden. Blanda detta med créme fraiche och kesella. 4. Ta upp och krama ur den mesta västkan ur gelatinbladen. Värm dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjesillsblandningen. Fördela över kavringsbottnen. Ställ kallt, gärna över natten. 5. Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök. GLASMÄSTARSILL FÖ R 8-IO PERSONER/BUFF É 6 filéer Abbas inläggningssill på fem minuter CITRONSILL FÖ R 8-IO PERSONER/BUFF É 6 filéer Abbas inläggningssill på fem minuter 1 knippe finhackad dill 1 citron LAG : 1 dl citronsaft V2 dl socker 4 msk vitvinsvinäger 1 dl vatten GÖ R S Å HÄR : 1. Rör ihop lagen tills sockret smälter. 2. Finhacka dillen. Skär sillfiléerna i mindre bitar. Varva sill, dill och tunt skivad citron i en burk. Slå på lagen. Låt gärna stå kallt över natten. SOLÖGA FÖ R 8-I O PERSONER/BUFF É 1 rödlök 3 hela inlagda rödbetor 1 burk kapris 2 burkar ansjovisfiléer 4 äggulor GÖ R SÅ HÄR : 1. Finhacka samtliga ingredienser. Lägg i vackra ringar på ett stort fat. Placera äggulorna i mitten och servera. 1 morot 1 röd lök 3 cm pepparrot 10 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 5 kryddnejlikor 1 tsk senapsfrön 2 lagerblad LAG : 1 dl ättiksprit, 12% 1 dl socker IV2 dl vatten GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och slanta moroten. Skala och skiva rödlöken och pepparroten. 2. Koka upp lagen. Låt den svalna. 3. Skär sillfiléerna i mindre bitar. Varva sill, kryddor och grönsaker i en vacker burk. 4. Häll över lagen. Sillen är serveringsklar inom en timme, men den blir godare om den får stå över natten. Sillen håller sig i en vecka i kylen.
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32