Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 AV BERIT PAULSSON FOTO: LARS PAULSSON
Lättlagad Pytt i panna kan man göra hur enkel, men också hur festlig, som helst. Så här års kan jag inte tänka mig en godare laxpytt än den här gjord med färskpotatis, färska lökar och grön sparris. Toppa med en kall romsås som får smälta ner och göra pytten extra saftig. Men först några krispiga rädisor som fått marinera en stund i kylen. Hembakt bröd till och kanske en skinkskiva. Till desser t serverar jag en somrig variant på marängswiss gjord på jordgubbar, maränger, en sötsyrlig grädde och toppad med riven vit choklad. Barnsligt gott! MARINERADE RÄDISOR FÖ R 4 PERSONE R 1 knippa rädisor 1 tsk fransk senap 2 msk olivolja 1 msk vatten 2 msk finhackad basilika GÖ R SÅ HÄR : 1. Skölj och ansa rädisorna. Dela dem i halvor. 2. Lägg senapen i en liten skål. Rör ner oljan, lite i taget. Rör ner vatten och basilika. 3. Lägg i rädisorna och rör om så att det blandas. Låt rädisorna stå i kvlen ca i timme. Servera rädisorna med brytbröd eller på rostade brödskivor, gärna tillsammans med en tunn skiva torkad skinka. LAXPYTT MED ROMSÅS FÖ R 4 PERSONE R 40 0 g laxfilé 2 färska gula lökar 8-1 0 kokta färskpotatisar, ca 500 g 300 g grön sparris 2 msk smör 1 tsk salt 1 krm vitpeppar rivet skal och saft av Vz citron SÅS : 2 dl lättcréme fraiche 50 g löj - eller stenbitsrom 2 msk hackad gräslök GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar. 2. Skär sparrisen i centimetertjocka skivor. Koka den i ca i minut i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av. 3. Stek lök och potatis i smör i en stor stekpanna i ca > minuter. Rör ner sparrisen. 4. Stek laxen separat i en teflonpanna ca 2 minuter och blanda ner i pytten. 5. Smaksätt med salt, peppar, rivet citronskal och -saft. 6. Vänd ner rommen och gräslöken i lättcréme fraichen. Servera såsen till pvtten JORDGUBBSMARÄNG FÖ R 4 PERSONE R Vz liter jordgubbar IV2 dl vispgrädde 1 dl matlagningsyoghurt 1 msk florsocker 2 4 små maränger 4 rutor vit choklad GÖ R SÅ HÄR : 1. Dela jordgubbarna i fjärdedelar. 2. Vispa grädden hårt och blanda den med yoghurt och florsocker. 3. Varva maränger, jordgubbar och gräddyoghurten på 4 tallrikar. Riv lite choklad på toppen.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32