AMES 1
TJÄNSTERESAN GÖTEBORG STOCKHOLM OMNIPOLLO MED SKA
LDJUR TEXT: MICHA VAN DINTHER FOTO: PRESSBILD I 2015 öppnade deras omtalade Omnipollos Hatt på Södermalm i Stockholm. Nu öppnar de en ny bar i Göteborg vilket inte är så överraskande. Omnipollo producerar sina öl på Dugges Bryggeri i kranskommunen Härryda. – Det är uppenbart att Göteborg är Sveriges ölhuvudstad, säger grundaren Henok Fentie. Vi vill erbjuda möjligheten att komma direkt till källan och dricka ölen som bryggs SNABB MAT TEXT: ELIN GUSTAFSSON FOTO: DENNIS WESTBERG Göteborg och Nordstan är först ut med att öppna dörrarna till den nya restaurangkedjan Woki. Inom fem år räknar de med att ha öppnat hela 25 restauranger runt om i Sverige. Världspremiären till ära har vi pratat med Paula Röhss, som är en av de tre grundarna till den asiatiska restaurangkedjan. Berätta, vad är Woki? – Det är det snabba sättet att få god asiatisk mat på, och på Woki finns rätter på hållbara råvaror lagade av personal med schyssta villkor. Även om det går undan är det inte snabbmat – snarare mat som serveras snabbt. Hur kom ni på idén? – Vi saknade en kedja inom asiatisk wokad mat helt enkelt. Varför blev det just Göteborg och Nordstan? – Just Nordstan och den lokal vi fick tillgång till är ett av Sveriges bästa lägen för vårt koncept. Vår idé är att 50 etablera oss i såväl citylägen som på externa handelsplatser, till exempel trafikknutpunkter. Men vi är så glada över att få börja vår resa här i Göteborg. Vad kan man förvänta sig om man går till Woki? – Här serveras spännande, god och prisvärd asiatisk mat för alla på språng och för alla som vill få ihop livspusslet. Miljön och atmosfären på Woki är skandinavisk-asiatisk och ska kännas välkomnande, nyskapande och personlig. Och hur ser ni på framtiden? – Vi tycker att Göteborg känns superbra och vi märkte redan dagarna innan öppning att folk gick och ryckte i dörren för att de ville komma in. Så vi hoppas och tror att det kommer att gå bra. Under de närmsta fem åren planerar vi att öppna 25 restauranger runt om i landet – och Göteborg blir ju den första! Men självklart hoppas vi kunna öppna fler i Göteborg framöver. n STOCKHOLM lokalt. Här kommer köket att servera seafood, till skillnad från i Stockholm där vi gör vedugnsbakad pizza, fortsätter han. Baren på Plantagegatan är ett konstverk i sig. Delar av den är handmålad av ett gäng konstnärer och det samma gäller både glasen och handtagen på tapparna. Omnipollos Bar, Plantagegatan 3 i Göteborg. n VEGANSKT PÅ SPA TEXT: MICHA VAN DINTHER FOTO: PRESSBILD Inspirerat av hållbar mat, hälsosamma ingredienser och en genomtänkt förberedelse av maten, har restaurangägarna Bettina Bossard och Anna Sundevall, i samarbete med matkreatören Maja Grönblad, öppnat Saishoku på Yasuragi Spa i Hasseludden i Stockholm. Köket är baserat på japanska traditioner där estetik är en vital del av rätterna, tillsammans med lokalt odlade ingredienser och ett starkt fokus på intressanta smak- och konsistens-kombinationer hårt rotat i veganska, och raw food, filosofier. Saishoku är designat av DAP Arkitekter, som också varit involverat i den totala renoveringen av Yasuragi Spa och dess andra lokaler. Saishoku Hamndalsvägen 6 yasuragi.se n