Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 LINAS CURRY Krydda dukningen med kan
el. Lek med maten! Gröp ur äpplen och ställ ner värmeljus. Var inte blyg, ät gärna upp placeringskortet. KRYDDIGT VIN – GOD GÅVA Ge bort ett kit för att göra eget »vin chaud«. Bind en påse kryddsocker (1 1/4 dl socker, 2 kanelstänger, 5 kryddnejlikor och 1 liten bit pomerans) och en ”så här gör du-lapp” på en flaska rödvin. Skriv på lappen: Häll vinet i en gryta med kryddsockret. Låt koka upp och dra direkt av värmen. Låt stå ett dygn. Sila av kryddorna och värm försiktigt utan att det kokar. Krispig vintersallad Hurra för vacker och nyttig rödkål som dyker upp i butikerna nu. Hyvla med osthyvel och blanda med hinnfria apelsinklyftor, torkade tranbär, rostade hasselnötter, en skvätt olivolja och lite äppelcidervinäger. Godaste ENKELT GLÖGGKALAS, fi nurliga äppelljus och receptet på världens bästa kladdkaka. Och så en liten chokladskola för dig som redan börjat drömma om godispyssel och julbak. REDAKTÖR LINA WALLENTINSON, LINA.WALLENTINSON@OTW.SE FOTO JAKOB FRIDHOLM Adventsmys – på ett kick Tre plockiga munsbitar som går snabbt att göra. Tänd ljusen och värm glöggen. Klart! PEPPARKAKSWHOOPIE: Mosa 200 g ädelost med 200 g färskost av philadelphiatyp (räcker till ca 25 st). Klicka 1 msk på en pepparkaka, lägg på en pepparkaka och tryck till försiktigt. ENDIVE MED KONJAKSPASTEJ: Rör 200 g bredbar leverpastej med 1 msk konjak. Forma pastejen med 2 teskedar till små ägg. Klicka på endiveblad. Dekorera med granatäppelkärnor. OSTAPRIKOSER MED SÖTSALTA VALNÖTTER: Rosta 100 g valnötter i en torr stekpanna. Tillsätt 3/4 dl socker och 1 msk flingsalt under omrörning tills sockret smälter. Låt kallna. Lägg bitar av ost, t ex camembert eller stark prästost, på torkade (men saftiga) aprikoser och toppa med en valnöt. Dekorera ev med lite äppelskal. Varm glögg med kanelstång. Pepparkakswhoopie Endive med konjakspastej. Ostaprikoser med sötsalta valnötter. vaniljsockret Konditorkungen Magnus Johansson, som är med nytt bageri och konditori i Hammarby Sjöstad i Stockholm, tipsar om ett smart sätt att ta vara på vaniljstången när man använt fröna. Torka den urskrapade vaniljstången några dagar i rumsvärme. Mixa den torra stången fint med 5 dl strösocker och sikta genom en finmaskig sil. BUFFÉ 1 1 • 2 01 1 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40