Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 VÄRMANDE MED DRÖMGOD DESSERT SAFFRAN
SDOFTANDE FISKGRYTA Grytan kan förberedas fram till punkt 6. Koka i så fall upp grytan vid serveringen, dra kastrullen från värmen och lägg ner fisken, som tillagas på eftervärmen under lock. FÖR 4 PERSONER 300 g skinn- och benfri laxfilé 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé, t ex torsk, gös eller sej 200 g skalade räkor 8 potatisar (ca 600 g) 2 morötter 1 fänkål (ca 250 g) 1 purjolök (ca 200 g) 3 vitlöksklyftor 1 påse saffran (1/2 g) 20 BUFFÉ 1 1 • 2 01 1 2 msk tomatpuré 1 burk körsbärstomater (400 g) 3 dl torrt vitt vin 2 dl vatten 1 msk konc kycklingfond 1 tsk torkad timjan dillvippor till garnering olivolja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och skär potatis och morötter i cm-stora bitar. Ansa och skär fänkål och purjolök i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. 2.Fräs vitlök och purjolök 2–3 minuter i 3 msk olivolja i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt saffran och tomatpuré. Fräs ytterligare 1 minut. 3.Tillsätt morot, fänkål och potatis. Fräs ytterligare 1 minut. 4.Tillsätt tomater, vin, vatten, fond och timjan. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. 5. Låt småkoka under lock ca 30 minuter, tills potatis och morötter är mjuka. 6.Skär fisken i 2–3 cm stora bitar. Lägg i grytan och ta från värmen. Låt stå med lock ca 8 minuter, tills fisken är klar. 7.Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkor och dillvippa och servera med gratinerat bröd och en klick basilikacrème. FÖR ALLA? Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i kycklingfonden och välj passande tillbehör.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40