Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 NTESTLAGAT ovember Med en festlig oc
h lättlagad wallenbergare på viltfärs med whiskylingon avslutar testlagargänget 2011 sitt år. Fin final, tycker Anna och ger toppbetyg till familjens nya favoriträtt. TEXT LINA WALLENTINSON RECEPT MIA GAHNE FOTO EVA HILDÉN SMITH Betyg ANNA: »Lyllo« alla er som har premiären av den här rätten framför er. Biff arna slås nu om förstaplatsen på familjens «favvomat lista«. Barskrapade tallrikar och inte ett lingon kvar när vi var klara! DANIEL:Mortlad timjan och rosmarin som rördes ut i grädden gav biff arna extra smak. SAMANTHA: Det ska sägas direkt, jag är ingen köttälskare, men sambon var desto mer intresserad. Potatisen slukade jag. Betyg 3,6 Betyg 3,3 ÄR DU NYFIKEN på vad testlagarna tyckte om månadens två övriga rätter, isterband med ingefärsspetsat morotsmos och polenta med svampfräs och dillsmör? Recept och kommentarer finns på ICA.se/buffe. VILTWALLENBERGARE MED WHISKYLINGON OCH ROSMARINPOTATIS Tänk på att ingredienserna till wallenbergaren ska vara riktigt kalla när de blandas samman. Annars kan färsen lätt spricka. Vill du ha en sås till så skrapa ur pannan efter stekning, slå på en skvätt grädde och låt koka ihop ett par minuter. FÖR 4 PERSONER 400 g kall viltfärs eller nötfärs 2 dl frysta, tinade lingon 1/2 dl socker 2 msk whisky (kan uteslutas) 1 påse delikatesspotatis (900 g) 2–3 msk hackad färsk rosmarin 3 äggulor 1 dl vispgrädde 1 dl ströbröd ev saltgurka till servering olivolja, smör salt, flingsalt, nymalen vitpeppar STORT TACK! Annkie, Carola, Martin, Samantha, Anna och Daniel – jättetack för ert engagerade testlagande under 2011. GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. Blanda lingon, socker och whisky i en liten skål. Låt stå och dra. 2.Skär potatisen i halvor och lägg i en långpanna. Ringla över 2 msk olja och strö över rosmarin och 2 tsk flingsalt. Blanda väl. Rosta i ugnen ca 30 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg, rör om efter halva tiden. 3.Blanda snabbt ihop den kylskåps kalla färsen med äggulor, 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Färsen måste hållas så kall som möjligt. Rör i lite grädde i taget, men arbeta inte smeten för mycket. 4.Forma 4 stora biffar med blöta händer. Vänd dem i ströbröd. Stek på medelvärme i 2 msk smör tills de är genomstekta i en stekpanna, ca 6 minuter på varje sida. 5. Servera wallenbergarna med de rårörda whisky lingonen, rosmarinpotatisen och ev saltgurka. FÖR ALLA? Innehåller ägg. Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölkfritt ströbröd. Stek i laktosfritt matfett eller enbart olja. Gör mjölkproteinfri: använd soja- eller havrebaserad gräddersättning och mjölkfritt ströbröd. Stek i enbart olja. «5,0 ANMÄL DIG SOM TESTLAGARE PÅ ICA.SE/BUFFE Vill du också bli testlagare? Gå in på ICA.se/buffe och fyll i ansökningsformuläret. Vi mejlar fem vardagsrecept till dig. Du väljer att laga och kommentera en eller flera rätter. Varje månad publiceras fem test- lagare i Buffé och tio på ICA.se/buffe. Publicerade testlagare i Buffé får matcheckar värda 400 kronor, publiceras du på ICA.se/buffe får du trisslotter värda 100 kronor. BUFFÉ 1 1 • 2 01 1 29 Fredagsfest NU KAN DU OCKSÅ BLI TESTLAGARE I BUFFÉ!
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40