Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 Glögg & plock Spröda dubbelkakor med
apelsinkräm. Kryddig vit chokladkräm med syrliga lingon. Låt frukt i skålar komplettera plocket. »Pepparkakor gör dig snäll. Den pepparkakskryddade chokladkrämen gör dig till en ängel.« VANILJWHOOPIE Whoopies är USAs svar på Frankrikes macaroner. Lättare att baka och de går att dekorera fantasifullt. a GER 30 STYCKEN 100 g rumsvarmt smör 2 dl socker 1 ägg 6 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 dl mjölk FYLLNING 200 g färskost av philadelphiatyp 50 g rumsvarmt smör 5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker finrivet skal av 1 apelsin GLASYR 2 dl florsocker 1–2 msk vatten DEKORATION strössel av valfri sort GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl. 2.Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Vänd försiktigt ner det i äggblandningen. 3.Blanda i mjölken. 4.Rulla valnötsstora bollar med fuktiga händer. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till KRYDDIG VIT CHOKLADKRÄM MED FROSTADE LINGON En söt liten avslutning. Bjud elegant på sked eller i små glas. FÖR 6–8 PERSONER 200 g vit choklad 3 äggulor 2 1/2 dl vispgrädde 1 tsk pepparkakskryddor 1 1/2 dl frysta lingon + 2 msk socker Susanne och Malin njuter av sockersaltade kanelmandlar. sanne och Malin njut dem så att de blir ca 3 1/2 cm i diameter. Ca 15 stycken per plåt är lagom. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter. Låt svalna på galler. 5. Fyllning: Vispa med elvisp ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker så att det blir fluffigt. Blanda i apelsinskalet. 6.Spritsa eller klicka fyllningen på hälften av kakorna. Se till att hela bottnen blir täckt med fyllning. Lägg ihop med resten av kakorna. Strö strössel runt kanterna så det fastnar i fyllningen. 7. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Ringla över och toppa med strössel. FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, mjölk och färskost. GÖR SÅ HÄR: 1.Hacka chokladen och smält över vattenbad. Ta från värmen. 2.Vispa ihop äggulorna. Rör ner dem i den smälta chokladen. 3.Vispa grädden och blanda med pepparkakskryddorna. 4.Vänd försiktigt ner grädden i chokladkrämen, ta lite åt gången. Täck över och låt krämen tjockna i kylen ett par timmar eller över natten. Kan förberedas hit. 5. Blanda de frysta lingonen med sockret. Lägg krämen på skedar eller i små glas och toppa med lingonen. FÖR ALLA? Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. ÅRETS GLÖGGNYHETER Kaffe är smaken när Blossa lanserar årets glögg. Bjud starkvinsglöggen varm eller kall. Ny i sortimentet är också friska lättglöggen Blossa äpple premium. Dufvenkrooks satsar på en vitvinsglögg förstärkt med skotsk whisky. På alkoholfria sidan kommer Dufvenkrooks Chokladglögg, god både varm och kall till desserter. 1911 heter Herrljungas två nya Krav-märkta starkvinsglögger i smakerna Rom & Choklad och Mocca & Choklad. Från Kivik kommer tre lättglögger. Välj mellan tranbär med ingefära, hallon med kardemumma och äpple med kanel & vanilj. Bjud dem gärna kalla med en isbit i glaset. I ICAs eget sortiment kommer en ny saftglögg av klassiskt snitt med toner av nejlika och kardemumma. Klassisk karaktär har också alkoholfria 1893, en helt sockerfri nyhet från Saturnus, sötad med aspartam. BUFFÉ 1 1 • 2 01 1 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40