Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 Morotspannkaka på måndag och thaifis
k på tisdag. På fredag sitter den lyxigt krämiga FAVORITER kycklingpastan som en smäck. Fyra snabba vardagsrätter som räddar dig ur fiskpinneträsket. RECEPT LENA SÖDERSTRÖM OCH ELLINOR JIDENIUS FOTO ELLINOR HALL OCH INGVAR ERIKSSON MOROTSPANNKAKA MED BACON OCH ÄPPELLINGON Morot och potatis gör ugnspannkakan matig. Baconet fräses enkelt direkt i långpannan. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Vispa ihop 4 ägg, 4 dl vetemjöl och 4 dl mjölk till en jämn smet. Vispa ner ytterligare 4 dl mjölk. Lägg 1 paket bacontärningar (140 g) i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter. Skala och riv 2 potatisar och 2 morötter grovt. Ansa och skär 1/2 purjolök i tunna skivor. Blanda ner grönsakerna i smeten. Krydda med 2 tsk salt och 2 krm peppar. Sänk värmen till 200°C. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon. FÖR ALLA? Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. »Vem gillar inte ugnspannkaka? Här med morot och purjo på köpet.« 30 BUFFÉ 1 1 • 2 01 1 THAIGRYTA MED FISK OCH NUDLAR Fräs currypasten i olja så kommer smaken och doften av alla kryddor fram. FÖR 4 PERSONER Tina 1 fryst fiskblock eller frysta fisktärningar (400 g). Skala, halvera och skär 1 gul lök i skivor. Fräs löken i 1 msk rapsolja med 1 msk hackad koriander i en kastrull/gryta ca 1 minut. Tillsätt 1–1 1/2 msk röd eller grön currypaste och fräs 1–2 minuter, rör då och då. Tillsätt 1 burk kokosmjölk (400 ml) och 1 dl vatten. Låt småkoka ca 5 minuter. Skär fisken i bitar om du använder fiskblock. Stek fiskbitarna runt om i 1 msk rapsolja i en het stekpanna ca 3 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg fisken i kokossåsen och låt allt bli varmt. Koka 250 g äggnudlar enligt anvisning på paketet. Skär 3 salladslökar i strimlor och strö över grytan. Servera med nudlarna och garnera med lite strimlad koriander. FÖR ALLA? Fri från laktos och mjölkprotein. Gör glutenfri: använd t ex glasnudlar eller glutenfri special pasta. Gör äggfri: kontrollera nudlarna. Hela inköpslistan och fl era utvalda vardags rätter hittar du på ICA.se/buffe TACOGRYTA MED GUACAMOLE & NACHOS Tacokrydda sätter härlig smak på den lättlagade grytan. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka 1 gul lök. Fräs 2/3 av löken mjuk i 1 msk olivolja i en gryta. Lägg i 400 g nötfärs och bryn ca 3 minuter. Strö över 1 påse tacokrydda. Öppna 2 burkar hela tomater och klipp dem direkt i burken med sax. Häll av 2 burkar bönor (t ex stora vita bönor) och häll i grytan tillsammans med tomaterna. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Gröp ut köttet ur 1 avokado. Blanda 1 liten, urkärnad och finhackad chilifrukt och avokado med resten av löken och 1 msk olivolja. Smaka av med 1 msk citronjuice, salt och peppar. Lägg 1/2 påse nacho chips (100 g) på en bakpappersklädd plåt. Strö över 2 dl riven ost. Gratinera mitt i ugnen 1–3 minuter, passa noga så att de inte blir brända. Strö ev hackade örter, t ex koriander, över grytan. Servera med tillbehören. FÖR ALLA? Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan och nacho chipsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg. Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Veckans
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40