Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Det blir rikligt med skaldjurssallad,
men den har strykande åtgång… HET SKALDJURSCOCKTAIL Läcker och mycket fräsch inledning på måltiden. Extra festligt att servera på ett fat med krossad is. Chilifrukten kan variera en hel del i styrka, ta lite i taget så det blir lagom starkt! FÖR 6 PERSONER 1 kg räkor med skal (storlek 70/90) 1 burk kräftstjärtar (360 g) 1/2 gurka 1 ask körsbärstomater (250 g) 1 selleristjälk 1 dl finstrimlad salladslök 1 msk färskpressad citronjuice finrivet skal av 1 citron 1/2–1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar, jalapeño eller thaichili) 1/2 påse babyspenat (ca 30 g) dillvippor och citronklyftor till garnering COCKTAILSÅS 1 1/2 dl lättcrème fraiche 1 dl majonnäs 2 tsk tomatpuré ev 1 msk torr sherry 1–2 krm tabasco 1 krm salt GÖR SÅ HÄR: 1.Rör ihop ingredienserna till cocktailsåsen, dosera tabascon efter egen smak. Ställ kallt. 2.Skala räkorna men spara några med skal till garnering. Häll av kräftstjärtarna. 3.Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skär tomaterna i halvor eller fjärdedelar. Strimla selleristjälken. Kan förberedas hit, några timmar i förväg. 4.Blanda räkor, kräftstjärtar, gurka, tomater, selleri och salladslök försiktigt i en skål tillsammans med citronjuice och finrivet citronskal. 5. Tillsätt mängden chili efter sort och smak. 6.Lägg babyspenat i 6 glas. Fördela skaldjursblandningen över. Garnera med citronklyftor och dillvippor. Servera såsen vid sidan av. Det är effektfullt att ställa glasen på krossad is. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme, och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen. Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche till såsen. Mer om dukningen samt inköpsställen på ICA.se/buffe. FOTO PER MAGNUS PERSSON
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40