Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 supper club Middagen fl yter på fi n
t, nu återstår bara desserten. Det enda som oroade Caroline var att det skulle bli elavbrott. Det hände en gång tidigare, två timmar innan gästerna skulle komma. »Vi funderade på hämtpizza, men elen hann komma tillbaka i tid.« SÅ ORDNAR DU DIN EGEN SUPPER CLUB HEMMA Du bör kunna laga mat och ha plats för minst åtta personer. Bjud in ett gäng vänner och testa dig fram. Bjud bara på mat du klarar av att tillaga. Hellre enkelt och riktigt bra än tillkrånglat och halvbra. Bestäm dig för din nivå. Du kan erbjuda allt från en flerrättersmeny till barbecue på gården. Fråga alltid om allergi och andra önskemål för att vara fullständigt förberedd. Ha alltid en back up-plan om katastrofen skulle vara framme. Se din supper club som en möjlighet att utvecklas i köket och att möta nya människor. Slappna av och njut, det är hela syftet med en supper club! Marknadsför dig via egen hemsida, sociala medier, och mun mot mun-metoden. En smarrig sötsak med rötter i Skottland. Namnet Cranachan uttalas kranakan, med betoning på sista k:et! CRANACHAN Klassisk skotsk dessert med hallon, rostad havre och grädde. Caroline har lagt till choklad och hasselnötter. Kan förberedas, men vänta med att varva desserten till högst 1 timme före servering. RESTAURANGTIPS I BERLIN YamYam. Populärt koreanskt vattenhål i trendiga Mitte. Prova pannkaka med het kimchi eller bibimbap med marinerade grönsaker, ris, stekt ägg och stark sås. Alte Schönhauserstrasse 6. Alpenstueck. Det är oftast fullsatt på hippa »alpstugan«. Fokus på rätter från södra Tyskland. Boka bord är ett måste. Gartenstrasse 9. Max und Moritz. Mysig krog med tyska rätter till bra priser. Ofta levande musik på kvällarna. Oranienstrasse 162. FÖR 4 PERSONER 2 msk hasselnötter eller sötmandel 3 msk havregryn 2 rutor mörk choklad 1 msk rå-/rörsocker 1 1/2 dl hallon 2 dl vispgrädde 1 msk flytande honung 1 msk whisky myntablad till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Mortla eller finhacka nötter eller mandel. 2.Rosta nötter eller mandel och havregryn i en torr och het stekpanna tills det fått en lätt gyllenbrun färg. Låt svalna. Riv chokladen. 3.Blanda det rostade med socker och riven choklad. 4.Spara några hallon till garnering och gaffelmosa resten av hallonen. 5. Vispa grädden fluffig. Rör försiktigt ner honung och whisky. 6.Varva gräddblandningen med bärmoset och havreblandningen, spara lite av havreblandningen till garnering, i 4 små glas. Ställ kallt fram till servering. 7.Strö över resten av havreblandningen och garnera med resten av hallonen och ett myntablad vid servering. FÖR ALLA? Fri från ägg. Gör glutenfri: använd ren havre från Semper eller Carlshamn. Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. BUFFÉ 1 1 • 2 01 1 27 DESSERT
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40