Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Tobias berättar om kvällens meny – o
ch ger lite tips till två av gästerna, som ligger i startgroparna för att öppna egen supper club. BERLIN BY NIGHT Dr Pong. Nattklubb där man lånar ett pingisracket, köper en öl och ger sig in i en match rundpingis. Eberswalderstrasse 21. Madame Claude. En tokig och mysig bar med stolarna i taket. »Öppen scen« på söndagar där folk sjunger, spelar och läser poesi. Lübbenerstrasse 19. Berghain. Världskänd nattklubb på Wriezener Bahnhof. Watergate. Stor klubb med utsikt över floden Spree. Mest elektronisk musik. Falckensteinstrasse 49. Caroline toppar den spanska mandelsoppan med rostade mandelspån, några droppar olivolja och gröna druvor. Caroline bryner på lammet till kvällens varmrätt. AJO BLANCO Servera mandelsoppan riktigt kall. Vindruvornas sötma är en spännande kontrast till vitlöken. Späd med lite vatten om soppan känns för krämig. FÖR 4 PERSONER 150 g sötmandel 200 g vitt matbröd, t ex italienskt lantbröd 2 vitlöksklyftor 2 dl olivolja + till servering 3 msk vitvinsvinäger 3 msk mandelspån 20 gröna vindruvor vatten GÖR SÅ HÄR: 1.Kantskär och bryt brödet i mindre bitar. Lägg det i en bunke med 3 dl kallt vatten, låt stå 10 minuter. Skala och grovhacka vitlöken. Pressa ut vattnet ur brödet. 2.Lägg bröd, mandlar och vitlök i en matberedare. Mixa väl. Häll i olivoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Tillsätt vinäger och 2 1/2 dl 24 BUFFÉ 1 1 • 2 01 1 vatten, mixa ytterligare en liten stund. 3.Sila soppan genom en finmaskig sil, det kan ta en stund men är viktigt för att få en slät konsistens. Använd baksidan av en sked för att pressa ut vätskan. 4.Späd soppan med 1 1/2–2 dl vatten till önskad konsistens. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Ställ soppan i kylen minst 3 timmar. 5. Rosta mandelspånen i en torr och het stekpanna. 6.Dela och kärna ur vindruvorna. Häll ca 1 1/2 dl soppa i varje tallrik (det blir lite över om någon vill ta om). Toppa med vindruvor och mandelspån. Ringla till sist över lite olja. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i brödet. FÖRRÄTT
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40