Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 buffé ICA Kort: 033-47 47 90 ICA kun
dkontakt: 020-83 33 33 (helgfri mån–fre 9–15) Tel redaktionen: 08-728 23 00 Adress: Box 6630, 113 84 Stockholm Besök/Bud: Hälsingegatan 49 E-post: red.buffe@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Formgivare: Lars Eriksson Red.assistent: Richard Hante Webbredaktör: Sophie Ekman Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Film på ICA.se: Robert Kjessel Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anna Hedström, Christina Karlsson, Harriet Tiderman-Säfwenberg, Marie Wass Produktion: OTW Communication, Forma Publishing Group (miljöcertifierat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På www.ica.se/buffe hittar du information om rekvisita och matlagningsfilmer som visar de enklaste handgreppen. Där presenteras också vinnare i Buffés tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buffé utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kronor i månaden eller mer med ditt ICA Kort. Mer info på www.ICA.se Nästa nummer kommer 14 december JUL & NYÅR Julens allra godaste rätter bjuds i trendriktig shabby chic-dukning. Inredarna Simon & Tomas bjuder på läckra smårätter som räcker ända fram till tolvslaget. Vill du hellre ha en trerätters meny som kan förberedas så går det bra! Smakprov ur Buffé 2012 Låt oss fresta med ett extra matnyttigt och välsmakande 2012. Här får du ett axplock ur innehållet, det finns något för alla! JANUARI:Kom i form Det är läge att förverkliga sina nyårslöften och börja träna. Vi kollar med experterna hur och vad man ska äta. Plånboken behöver också komma i form. FEBRUARI: Grönt & skönt Tant Strul rockar grönt! Med kryddornas hjälp lär hon gubbsen att äta mer grönsaker. Vi frossar i citrus. MARS:Vårens fester Hög tid att planera. Hur mycket går det åt, vilka drycker passar bäst och hur får man plats med allt i kylen? Ett fullmatat nummer med de bästa bufférätterna. APRIL: Äntligen ute! Grilldofter och vårprimörer samsas i trädgården och på balkongen. Picknick där alla får varsin liten påse med allt som behövs. Och så rabarberfrossa! MAJ: Grillspecial Nu blir det grill för hela slanten! Alltifrån barnens favoritpaket – som de får göra själva – till Malin Söderströms sköna trerätters på bryggan i Ångermanland. JUNI: Midsommar Härligt kalas i konstnären Olle Nymans fd ateljé och trädgård. I Lisens sommarkök bjuds du på lata rätter från morgon till kväll. Och som avslutning en tårtfest. AUGUSTI:Korridorkäk Studenterna budgetfestar. Professorn tekniksnackar. Och skolköket bjuder på några favoriter. Vi lär oss laga på liten yta med liten plånbok. Ett lärorikt nummer. Välkommen på stort tårtkalas i juninumret. SEPTEMBER: Potatisfest! Potatisen hyllas med ett specialnummer. Läsarnas bästa recept, och givetvis presenteras vinnaren i Buffés potatistävling. Dessutom fest med husmansrätter. OKTOBER: Italienska drömmar Möt färgstarka italienska matprofi ler i Sverige, följ med till Little Italy i New York och förförs av klassiska italienska desserter på nytt sätt. Börja drömma nu... NOVEMBER:Asiatiskt mysplock Dim sum, satay, nori maki, jiaozi… Den asiatiska plockmaten är oslagbar. Vi plockar fram några av de bästa att laga hemma. Ett annorlunda adventsmys. DECEMBER: Jul igen! Det kommer att handla om jul och nyår, det vet vi, men det är fortfarande under planering... Dröm om vårens primörsallad och sommarens laxtårta. ALLTID I BUFFÉ – 50 VINNARE! TÄVLA OM MATCHECKAR Gör så här: Skriv ner rätt svarsrad på ett vykort och skicka till: Buffé 109 89 Stockholm ellerholm, eller mejla raden till tavling.buffe@formapg.se. Senast den 29 november vill vi ha ditt svar. 50 vinnare får matcheckar värda 300 kronor. Vinnarna presenteras på ICA.se/buffe den 1 december. 1. Vad överraskar Liselotte med? A) Cookies B) Whoopies C) Snoopies 2. Vilken torkad chili använder Jill? A) Ancho B) Chipotle C) New Mexican 3. Vad är trendigt i Berlin? A) Supper meal B) Supper deal C) Supper club 4. Vem bjuder på lördagsgott? A) Tove Nilsson B) Tove Janson C) Tove Hansson 5. Vilken vilträtt lagar testlagarna? A) Wallenburgare B) Wallenbergare C) Wallenviltbiffar Äntligen en vit jul. Simon & Tomas bjuder på… …ett sprudlande gott nytt år. BUFFÉ 1 1 • 2 01 1 39
Buffé Sida 40